Detalji okršaja u Skupštini KS

Mekić i Zahiragić o sukobu: 'Rekao sam mu - Odmakni se, debeli majmune...', 'Psovao mi je majku, iznijeli su ga iz sale...'

Front 22.10.21, 13:19h

Mekić i Zahiragić o sukobu: 'Rekao sam mu - Odmakni se, debeli majmune...', 'Psovao mi je majku, iznijeli su ga iz sale...'
Jedno je rasprava, na granici, kulturno je bilo, dok Dino nije eskalirao. Ali i to Dinino mi je ok, prihvatljivo, nije problem, ali Mekić je prešao crtu, istakao je zastupnik SDA

 

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo došlo je do žestokoig verbalnog sukoba između Amela Mekića (NiP) i Harisa Zahiragića (SDA), a svađa je zamalo završila fizičkim obračunom.

 

Avaz je kontaktirao Mekića koji je rekao da Zahiragić već duže vrijeme provocira na hodnicima.

 

- Smiješno, svi znaju njega kako se ponaša. To se dešava duže vrijeme, u hodniku dobacuje, pravi problem. Nisam ga više mogao trpiti i rekao sam mu "Odmakni se debeli majmune". On je počeo da pravi skandal kako bi dobio medijski prostor. Navikli smo svi na njega takvog - rekao je Mekić.

 


Avaz je kontaktirao i Zahiragića koji je objasnio šta se dešavalo na skupštinskom hodniku.

 

- Vodili smo raspravu u skupštinskim hodnicima, kao što to obično i radimo, na marginama sjednice o nekim temama. Između ostalog Elmedin Konaković mi je rekao da smo mi skrenuli s Alijinog puta. Ja sam njega pitao zašto nije došao na mezar na godišnjicu smrti Alije Izetbegovića, a on mi je odgovorio da neće da stoji u redu s kriminalcima - rekao nam je Zahiragić.

 

Kako je naveo, na ove optužbe odgovorio je Konakoviću.

 

- Ja sam mu rekao "Čini mi se da ne odbijaš te kriminalce kada ti trebaju finansirati kampanje i sve što je bilo kriminalaca u SDA okupio si oko sebe". Na ove riječi, Dino je poludio. Počeo mi je govoriti "Koje, koje, lažovčino" i agresivno mi se počeo unositi u facu, Ja sam mu rekao da se odmakne i da me uopće ne fascinira. Onda je nekoliko kolega Dinu smirivalo, a Amel Mekić je preko Dine meni opsovao majku i rekao "Udarit ću te štocem". Dino je shvatio da je eskaliralo, iznio je Mekića iz sale, što je sve snimljeno skupštinskim kamerama u hodniku - naveo je Zahiragić.

 

Istakao je da je Mekić prešao crtu.

 

- Jedno je rasprava, na granici, kulturno je bilo, dok Dino nije eskalirao. Ali i to Dinino mi je ok, prihvatljivo, nije problem, ali Mekić je prešao crtu - istakao je zastupnik SDA.

 

S druge strane, ovaj incident izazvao je lavinu reakcija na društvenim mrežama.

 

Na zvaničnom Twitter profilu ovu situaciju prokomentirao je i novinar Bakir Hadžiomerović. 

 

- Pa đe ćeš na najjačeg u sali, dragi Harise? Doduše, mogao je naletit' i na Dževada.... - napisao je Hadžiomerović.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI