Rođak počinio užasan zločin

Komšije osumnjičenog za ubistvo Đokića: Nije nas iznenadilo Goranovo hapšenje

Hronika 22.10.21, 10:38h

Komšije osumnjičenog za ubistvo Đokića: Nije nas iznenadilo Goranovo hapšenje
Komšije ubice tročlane porodice ili su izbjegavali novinare ili tvrdili da za njegovo hapšenje nisu ni čuli. Ipak, jedan čovjek koji ga odlično poznaje, odlučio je da kaže šta o njemu zna. I nije imao lijepe riječi…

 

Hapšenje Gorana Džonića iz Moravca za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), snahe Gordane (56) i dvadesetpetogodišnje bratanice Lidije nije bilo iznenađenje za one koji ga dobro poznaju, piše Nova.rs.

 

Vjerovatno iz tog razloga u čitavom Moravcu sinoć gotovo niko nije htio da komentariše ovaj događaj. Komšije ubice tročlane porodice ili su izbjegavali novinare ili tvrdili da za njegovo hapšenje nisu ni čuli. Ipak, jedan čovjek koji ga odlično poznaje, odlučio je da kaže šta o njemu zna. I nije imao lijepe riječi…

 

„Roditelji su mu radili u inostranstvu, tamo su i penziju dočekali, u njihovoj kući je uvek bilo puno novca. Goran je bio razmažen, naviknut da ima para kao blata, i sve je u životu završavao novcem. Imao je uvek najbolje motorcikle i automobile. Nije podnosio poraz, niti da bude drugi… Mislim da je to razlog što nije voleo brata koji je postajao sve imućniji“, navodi naš sagovornik.

 

Kaže da je s obzirom na svoje profesionalno iskustvo, u Goranu prepoznao brutalnost koja će dovesti do stravičnog zločina.

 

„Njegove kolege i drugovi su ga smatrali veoma lošim čovekom a i ja isto. Nizak je rastom ali veoma nezgodan, prgav i osvetoljubiv. Radio je kao vatrogasac a pred kraj službovanja postao je komandir vatrogasne jedinice u Aleksincu. Te njegove osobine posebno su se ispoljile kada je postao rukovodilac, podređeni su imali mnogo problema sa njim. Otišao je u invalidsku penziju, koliko je meni poznato kao psihički bolesnik, ali mislim da to nije, da je smuvao neku dijagnozu parama da bi se penzionisao“, priča izvor.

 

Goran je osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra presreo rođake prilikom povratka iz sela Moravac kući u Aleksinac i na još neutvrđen način naveo ih da odu do zabačenog područja zvanog „Dudine Bare“.


Tamo je ubio sve troje, tijela zapalio, a zatim ih bacio u jamu. Njihovo vozilo odvezao je 12 kilometara dalje u priobalje Južne Morave na području Tešice i zapalio ga. Navodno je osumnjičen jer je na imanju jednog od sinova pronađen ukradeni novac i neki predmeti koji ga povezuju sa zločinom.

 

Novinar Telegrafa je 30. septembra razgovarao sa njegovim ocem Gradanom koji je pokazao brigu za nestalu rodbinu, ali se nadao da su samo oteti. Međutim, nakon što su pronađena tijela Đokića, u njihovu kuću novinari više nisu bili dobrodošli.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI