Karijera u usponu

Ko je bila žena koju je Alec Baldwin ubio na snimanju filma

Kultura 22.10.21, 10:22h

Ko je bila žena koju je Alec Baldwin ubio na snimanju filma
Mnogi, a posebno njege kolege iz svijeta filma shrvani su vijestima o njenoj smrti, a društvene mreže su prepune oproštajnih poruka uz njene fotografije

 

Svijet je obišla i šokirala vijest o smrti Halyne Hutchins, direktorice fotografije, koju je pucajući iz rekvizitnog pištolja na snimanju filma ubio glumac Alec Baldwin.

 

Mnogi, a posebno njege kolege iz svijeta filma shrvani su vijestima o njenoj smrti, a društvene mreže su prepune oproštajnih poruka uz njene fotografije.

 

Prema pisanju BBC-a Hutchins je bila iz Ukrajine, odrasla je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu. Novinarstvo je studirala u Kijevu, a film u Los Angelesu.

 

“Zvijezdom u usponu” je proglasio časopis American Cinematographer 2019. gopdine. Bila je direktorica fotografije za akcioni film Arhenemy iz 2020. godine, reditelja Adama Egypt Mortimera koji se na Twitteru oprostio od nje.

 

“Tako sam tužan zbog smrti Halyne. I tako bijesan što se ovo moglo desiti na snimanju. Ona je bila brilijantan talenat potpuno posvećen umjetnosti i filmu”, napisao je Mortimer.

 

Osvojila je nagradu za najbolju kameru na Filmskom festivalu English Riviera 2019. za film “Treacle”.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI