Ambasador SAD-a u BiH

Nelson nakon sastanka s Turković: Ne treba nasjedati na provokacije, SAD pomno prate situaciju

Front 21.10.21, 19:53h

Nelson nakon sastanka s Turković: Ne treba nasjedati na provokacije, SAD pomno prate situaciju
Dalji razvoj i jačanje funkcionalnosti institucija BiH na temeljima mira iz Dejtonskog mirovnog sporazuma najbolja su garancija sigurnosti i put ka prosperitetu za sve u BiH

 

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković razgovarala je danas s Ericom Nelsonom, ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. 


Tokom razgovora ambasador Nelson je još jednom naglasio da SAD ostaju privržene suverenosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine te da su apsolutno neprihvatljivi svi pokušaji rušenja postignutog napretka i reformi. 


Dalji razvoj i jačanje funkcionalnosti institucija BiH na temeljima mira iz Dejtonskog mirovnog sporazuma najbolja su garancija sigurnosti i put ka prosperitetu za sve u BiH.


Ambasador je naglasio da SAD pomno prate situaciju te da ne treba nasjedati na provokacije koje bi daljnje destabilizirale zemlju. Potrebno je ostati miran i udružiti progresivne snage kako bi Bosna i Hercegovina izašla jača i prosperitetnija iz ove krize, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.


(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI