Nastavak akcije 'Kontakt'

Pao odbjegli organizator fingiranja nesreća: Policajac iz Sarajeva pronašao Adija Đelkića u Lukavici

Hronika 21.10.21, 11:03h

Pao odbjegli organizator fingiranja nesreća: Policajac iz Sarajeva pronašao Adija Đelkića u Lukavici
Sarajevska policija u saradnji s kolegama iz Uprave za teški i organizirani kriminal MUP-a RS u akciji „Kontakt" razbila je grupe koje su se mjesecima i godinama bavile fingiranjem saobraćajnih nesreća, oštetivši više osiguravajućih kuća

 

Kako portal Avaza saznaje, Adi Đelkić, jedan od organizatora grupe koja se bavila fingiranjem saobraćajnih nesreća na području Sarajeva, jučer je uhapšen u Lukavici.  

 

Ovu informaciju potvrdila je Vesna Stokanović, portparol PU Istočno Sarajevo.

 

- On je 20. oktobra u 17:20 sati lišen na teritoriji Istočnog Novog Sarajeva jer je za njim raspisana potjernica na području Federacije BiH. Predat je Sektoru kriminalističke policije - kazala je Stokanović.

 

Kako Avaz nezvanično saznaje, Đelkića je jučer je u Lukavici prepoznao pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo te ga je zadržao do dolaska policajaca iz PU Istočno Sarajevo.

 

Sarajevska policija u saradnji s kolegama iz Uprave za teški i organizirani kriminal MUP-a RS u akciji „Kontakt" razbila je grupe koje su se mjesecima i godinama bavile fingiranjem saobraćajnih nesreća, oštetivši više osiguravajućih kuća.

 

Jedan od aktivnijih je bio Adi Đelkić koji se sumnjiči da je s pripadnicima Policijske stanice Stari Grad Sarajevo Muamerom Selimovićem i Smailom Vladavićem dogovarao „posao“.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI