Ivana Marić o harmonikašu

'Zašto Izetbegović nije uletio u Predsjedništvo da izbaci Dodika? Komšić i Džaferović nisu smjeli ni nos pomoliti'

Front 20.10.21, 11:38h

'Zašto Izetbegović nije uletio u Predsjedništvo da izbaci Dodika? Komšić i Džaferović nisu smjeli ni nos pomoliti'
Ako ste se pitali kako to da Izetbegović danas nije uletio u Predsjedništvo da izbaci Dodika i muzičare, to je zato što je bio u Mostaru sa Čovićem, odakle su ova dva mirotvorca proučili da žele mir i stabilnost u BiH, napisala je Marić

 

Politička analitičarka Ivana Marić objavama na Twitteru je iznijela svoj jasan stav o posljednjim događajima u Predsjedništvu BiH.

 

– Zašto medijima zabranjuju ulazak u Predsjedništvo nakon što su oni dozvolili da Dodik uvede harmonikaša, izigrava mangupa i pravi cirkus? Zašto nisu Dodika zaustavili, pa najavio im je da će ovo napraviti, nije bilo iznenađenje – napisala je Marić u jednoj od posljednjih objava na Twitteru.

 

U ranijoj objavi osvrnula se na Milorada Dodika i njegovu porodicu, odnosno sina Igora, napisavši:

 

– Da li biste vi pomišljali da počnete rat da vam je sin dobio posao vrijedan 31,8 miliona KM. Naravno da ne biste, isto kao i Dodik, ali treba ljude zabaviti da ne pričaju o unosnim poslovnim dostignućima njegovog sina, uspješnog i samostalnog biznismena.

 

maric

 

Osvrnula se Marić i na stavove predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića nakon što je Milorad Dodik u ovu bh. instituciju doveo harmonikaša. Na izjavu Džaferovića da će BiH biti branjena, te ko je Dodik da ugrožava sektor odbrane, Marić je napisala:

 

– Da, kao što su Komšić i on danas odbranili Predsjedništvo BiH od Dodika s harmonikašem. Nisu smjeli ni nos pomoliti iz kancelarije.

 

No, tu se nije zaustavila.

 

– Ako ste se pitali kako to da Izetbegović danas nije uletio u Predsjedništvo da izbaci Dodika i muzičare, to je zato što je bio u Mostaru sa Čovićem, odakle su ova dva mirotvorca proučili da žele mir i stabilnost u BiH – napisala je Marić.

 

Objavila je Marić još mnogo tvitova na temu harmonikaša u Predsjeništvu BiH, ali i izjava koje su članovi i predsjedavajući dali poslije medijima.

 

Međutim, posebno se izdvaja objava u kojoj spominje Milana Tegeltiju, Dodikovog savjetnika.

 

– Nije ovo prvi put da Dodik dovodi harmonikaša u Predsjedništvo BiH, harmonikaš Tegeltija je tamo već odavno kao savjetnik. Samo sam ja mislila da je Tegeltija prva Dodikova harmonika, no bit će da se šefu ne sviđa kako Milan svira – napisala je Marić.

 

tegeltija

 

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI