uspjeh mladog bh. sportiste

Goraždanski karatist Aid Džananović viceprvak Balkana

Sport 19.10.21, 14:44h

Goraždanski karatist Aid Džananović viceprvak Balkana
Balkansko prvenstvo u karateu održano u Poreču (Hrvatska) okupilo je takmičare u konkurenciji seniora, veterana i mlađih uzrasnih kategorija. Džananović je nastupajući za reprezentaciju BiH, u kategoriji borbe dječaci 13 godina minus 50 kg, osvojio srebrnu medalju

 

 


Aid Džananović, član Karate kluba (KK) Holiday i reprezentativac BiH na Balkanskom prvenstvu u karateu koje je održano u Poreču, osvojio je srebrnu medalju u kategoriji borbe dječaci 2008. godište.  


Veliki je to uspjeh za mladog Goraždanina i priznanje za matični klub u kojem su, ponosni na ovaj uspjeh, Džananoviću priredili doček.


Balkansko prvenstvo u karateu održano u Poreču (Hrvatska) okupilo je takmičare u konkurenciji seniora, veterana i mlađih uzrasnih kategorija. Džananović je nastupajući za reprezentaciju BiH, u kategoriji borbe dječaci 13 godina minus 50 kg, osvojio srebrnu medalju.


- Vrlo je lijep osjećaj, prvi put i nova stvar u mom životu. Put do medalje je bio vrlo težak, bio sam uporan. Ukupno sam imao četiri borbe koje nisu bile nimalo lahke, od toga sam tri pobijedio, a četvrtu sam izgubio u finalu. Prvu sam radio protiv predstavnika Hrvatske, drugu protiv predstavnika Srbije i treću protiv predstavnika Hrvatske, a u finalu sam radio protiv kolege iz reprezentacije BiH Alije Arnautovića u kojoj sam izgubio 1:0. Daljnji ciljevi su još više medalja - kaže Džananović koji karate trenira već šest godina.  


I u KK Holiday su ponosni na Aidov uspjeh jer, ističu, nikada nije lahko doći do medalje, posebno na takmičenjima poput ovog na kojem su nastupili predstavnici deset zemalja.


-Presretni smo i vjerovali smo u Aida što se pokazalo kao prava stvar. Inače, ovo nije prvi put da KK Holidey daje balkanske prvake odnosno reprezentativce. Mi smo u proteklom periodu kao klub iznjedrili 28 reprezentativaca, što je dokaz predanog i dobrog rada sa kojim nastavljamo I u narednom periodu i očekujemo  od Aida ali i  drugih članova svjetlu budućnost” – kazao je jedan od trenera KK Holiday Senad Hodović.


Karate klub “Holiday” je najtrofejniji i jedan od najmasovnijih goraždanskih klubova koji okuplja oko 100 članova različitih uzrasta. Pored Goražda sekcija ovog kluba djeluje I u Ustikolini gdje imaju 20 članova. Do kraja godine u planu kluba su učešća na internacionalnim takmičenjima van BiH gdje očekuju nove uspjehe i medalje.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI