VIDEO/ Predsjednik SDA poslao poruku predsjedniku Srbije

Izetbegović: 'Čestitao sam Vučiću, to je ponuđena ruka Srbije... Dobro dođu dobre poruke iz Beograda'

Front 19.10.21, 14:44h

Izetbegović: 'Čestitao sam Vučiću, to je ponuđena ruka Srbije... Dobro dođu dobre poruke iz Beograda'
Vučić može itekako pomoći i mislim da je ovo sasvim jasna poruka. Ovo je pružena ruka iz Beograda i Srbije i poslao sam Vučiću poruku u kojoj sam mu čestitao na ovoj odluci, rekao je Izetbegović

 

Nakon što je jučer Tužilaštvo za ratne zločine Srbije pustilo iz pritvora Edina Vranja, bivšeg pripadnika FUP-a uhapšenog prije više od mjesec u Srbiji, Bakir Izetbegović, lider SDA je to prokomentarisao rekavši da je čestitao Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije na tom potezu, javlja N1.

 

“Vučić može itekako pomoći i mislim da je ovo sasvim jasna poruka. Ovo je pružena ruka iz Beograda i Srbije i poslao sam Vučiću poruku u kojoj sam mu čestitao na ovoj odluci, dakle ne samo za Edina Vranja već i za sve predmete koji se odnose na ljude koji su navodno počinili zločine nad Srbima u BiH”, kazao je Izetbegović.

 

Poručio je da je jako dobra poruka što će se svi ti slučajevi tretirati u Tužilaštvu BiH, a ne Srbije.

 

“Dobro dođu dobre poruke iz Beograda”, dodao je Izetbegović.

 

 

Na pitanje da li Vučić može smiriti i Milorada Dodika, Izetbegović je rekao da to prije svega može narod uraditi.

 

“Mislim da srpskom narodu nije do ovoga jer oni idu u konflikte i ratove kada su im ugrožena prava. Ne može se reći da su srpskom narodu ovdje ni na koji način ugrožena prava”, zaključio je Izetbegović.

 

 

(DEPO PORTAL/Foto: FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI