IZ TEKUĆIH TRANSFERA

Vlada Federacije BiH podijelila novac za kulturu: Evo koliko je ko dobio...

Kultura 18.10.21, 16:20h

Vlada Federacije BiH podijelila novac za kulturu: Evo koliko je ko dobio...
Tako su u ovoj godini za rad četiri fondacije iz nadležnosti Federalnog ministarstva kulture i sporta iz Budžeta FBiH osigurana sredstva u ukupnom iznosu 2.898.000 KM, saopćio je Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću

 

 

 


Uplata u iznosu 1.376.000 KM iz tekućih transfera za fondacije iz oblasti kulture izvršena je danas iz Budžeta Federacije BiH za ovu godinu.


Sredstva su namijenjena za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata iz oblasti izdavaštva, bibliotekarstva, kinematografije, te muzičke, scenske i likovne umjetnosti, saopćio je Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.


Kako  se navodi u saopćenju, od ukupnog iznosa, Fondaciji za bibliotečku djelatnost uplaćeno je 135.000 KM, Fondaciji za izdavaštvo 235.000 KM, Fondaciji za kinematografiju 775.000 KM, te Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti 231.000 KM.


Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, na 259. redovnoj sjednici održanoj 18. marta donijela četiri odluke o programima utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom FBiH ovim fondacijama.


Tako su u ovoj godini za rad četiri fondacije iz nadležnosti Federalnog ministarstva kulture i sporta iz Budžeta FBiH osigurana sredstva u ukupnom iznosu 2.898.000 KM, saopćio je Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI