FOTO/ Nastavljaju saradnju na obostrano zadovoljstvo

Aida Mušinović, bh. dizajnerica u čijoj haljini je zablistala Jelena Karleuša: Ne odustajem dok kreacija nije savršena

ŽENA iN 17.10.21, 17:58h

Aida Mušinović, bh. dizajnerica u čijoj haljini je zablistala Jelena Karleuša: Ne odustajem dok kreacija nije savršena
Haljinu koju sam kreirala za Jelenu, simboličkog naziva „Nebo“, radila sam 33 dana, a utrošeno je više od 100 metara materijala. Ovo je bila naša prva saradnja, koju nastavljamo na obostrano zadovoljstvo. Gdje god pogledam dobijam inspiraciju, kada čujem zvuk, melodiju, pjesmu stiže inspiracija. Ja se više vodim principom: sretna majka, dobra majka i supruga

 

 

Jedna od najpoznatijih mostarskih modnih dizajnerica Aida Mušinović (45) još od malih nogu maštala je da se bavi ovim poslom. Na želju i nagovor roditelja završila je srednju medicinsku školu, ali od sna da kreira nikada nije odustala. Supruga i ponosna majka pet prekrasnih kćerki svojoj staroj želji vratila se kada su kćerke dovoljno narasle i priznaje da nikada nije bila sretnija. Iza Aide su brojne nagrade i pohvale, a nedavno joj se ukazala čast i zadovoljstvo da dizajnira posebnu haljinu za srbijansku pjevačicu Jelenu Karleušu, koju je Jelena nosila za svoj rođendan. Ova istinska zaljubljenica u modu samo za Azru otkrila je detalje iz svog života, pričala o kćerkama, ali nije mogla da izostavi dio o saradnji s Jelenom.

 

– Jelena je žena koja je toliko moćna i jaka u svakom smislu, najatraktivnija žena na Balkanu, a i šire, žena koja diktira trendove. Željela sam da joj napravim haljinu koja će je oduševiti i upravo tako se i desilo, rekla mi je jednostavno “ovo je savršenstvo”. Haljinu, simboličkog naziva „Nebo“, radila sam 33 dana, a utrošeno je više od 100 metara materijala. Prošle godine sam napravila haljinu „Paunicu“ također predimenzioniranu u drugim bojama, a ideja se rodila jako davno za ovaj model. Naime, prije mnogo godina kao djevojčica sam od maminog ukrasnog paunovog perja pravila haljinu i napokon je prošle godine napravila originalnu za Irmu, Bosanku koja živi i radi u Njemačkoj, a upravo tada sam se čula i dogovorila s Jelenom, koja je odlučila da za nju uradim u plavoj boji. Haljina je pričekala cijelu godinu zbog pandemije Corona virusa, ali na kraju sve je bilo onako kako je trebalo. Jelena je izabrala haljinu za svoj rođendan, koju sam joj predala u junu, a ona je čekala svoj poseban dan da je obuče – s ponosom kazuje Mušinović.

 

aida-musinovic-kreacija-jelena-karleusa

 

Kako je bilo komunicirati s Jelenom, je li prizemna žena ili onako hadna i drska, kako nam djeluje putem malih ekrana?

 

– Moja saradnja s Jelenom je izuzetna. Ona je prekrasna osoba i duša, sama činjenica da je vegan mnogo toga govori, a koliko pomaže drugima je za svaku pohvalu. Komunikacija nam je divna, otvorena i prijatna, uopšteno volim ljude koji su osviješteni i puni razumijevanja, podrške i ljubavi kao Jelena.

 

Je li ovo prvi put da za nju kreirate i hoće li se saradnja nastaviti?

 

– Da, ovo je bio prvi put da kreiram haljinu za Jelenu i nastavljamo saradnju na obostrano zadovoljstvo i još u mnogo mojih divnih haljina ćete moći vidjeti premoćnu Jelenu.

 

Kada se rodila ljubav prema dizajnu?

 

– Još u djetinjstvu, mada tada nisam ni znala da uopšte postoji riječ dizajn. Znam da sam mnogo maminih materijala isjeckala, izvlačeći iz sredine misleći da mama neće primijetiti (smijeh). Rezala i sastavljala, ručno pravila haljinice za papirne lutkice, često se sjećam svega i milina me obuzima, tako da ja  osluškujem svoje kćerke, šta vole raditi, pratim ih i velika sam im podrška.

 

aida-musinovic

 

Majka ste pet kćerki. Koliko Vam one pomažu u dizajniranju i osmišljavanju novih kreacija?

 

– Kad sam krenula s dizajnom, moje djevojke nisu bile previše iznenađene, jer sam i ranije znala napraviti za njih i sebe mnogo toga onako inkognito, a uvijek su voljele da ih mama sređuje i oblači. Svaka ima svoj stil i izražaj i podržavam svaku u njihovim izborima. Prate me i uživaju u svakoj novoj izrađenoj haljini, komentarišu veselo, daju sugestije, predlažu svoje ideje, a ja to sve marljivo čuvam i znam više puta ukombinovati u modele. Veoma mi je bitno da pokazuju afinitete prema mom poslu, to mi daje posebnu energiju.

 

Je li teško uskladiti posao i porodični zivot? Koji je ključ uspjeha?

 

– Vjerujte, nije nimalo lagano uskladiti sve skupa, ali samo fizički. Ja se više vodim principom: sretna majka, dobra majka i supruga, tako da mi je prioritet da se dobro osjećam, a osjećam se dobro i sretno jer sam svjesna da sam duša s ulogama koje nastojim svaki dan maksimalno ispuniti. Ljubav i razumijevanje pružam svaki sekund svog života svojoj porodici i volim svoj posao, a za sve fizičke radnje i obaveze uvijek imam razrađen plan, svima podijelim neke obaveze i uz svu pozitivnu energiju stižem mnogo toga. Zahvalnost za život i zdravlje veliki je ključ sretnog i funkcionalnog života.

 

Ostatak intervjua pročitajte na Azra.ba.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI