VIDEO/ dvodnevna posjeta Mitropoliji

Kako su ga dočekali građani Sarajeva: Patrijarh Porfirije stigao u Hram Rođenja Presvete Bogorodice

Hronika 16.10.21, 18:19h

Kako su ga dočekali građani Sarajeva: Patrijarh Porfirije stigao u Hram Rođenja Presvete Bogorodice
Patrijarh će sutra u 09.30 sati služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu

 

 


Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije stigao je danas poslijepodne u Hram Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, a dočekao ga je mitropolit dabrobosanski Hrizostom sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve te građani.

 
U dvodnevnu posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj patrijarh Porfirije je došao povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.


Patrijarh će sutra u 09.30 sati služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.


Zatim će posjetitit Istočno Sarajevo i u  15.00 sati će ga dočekati gradonačelnik Ljubiša Ćosić, kao i načelnici svih šest općina (Pale, Sokolac, Trnovo, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Istočni Stari Grad).


Nakon dočeka i susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja od zgrade Gradske uprave do Trga Republike Srbije gdje će se patrijarh Porfirije i mitropolit Hrizostom obratiti građanima Istočnog Sarajeva.

 

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI