VIDEO/ NAKON ŠTO JU JE KUPIO HERCEGOVAČKI BIZNISMEN

Poznata bh. fabrika slatkiša ponovo na nogama: Počela testna proizvodnja, nova receptura, novo pakovanje...

Biznis Klub 15.10.21, 17:19h

Poznata bh. fabrika slatkiša ponovo na nogama: Počela testna proizvodnja, nova receptura, novo pakovanje...
Ćorluka nije mogao precizirati kad bi se Lastini proizvodi mogli naći na policama dućana, naglasivši kako sve ovisi od uštimavanja novih strojeva

 

 

 

 

Tvornica za proizvodnju keksa i vafla "Lasta" već je počela s radom, a trenutno se provodi testna proizvodnja najpoznatijih slastica te čapljinske tvornice, ali s poboljšanim recepturama i pakiranjima kako bi se zadovoljili najviši standardi kvalitete, potvrdio je Feni predsjednik Uprave Violete, Petar Ćorluka.


"Tvornica Lasta već je krenula s radom, testna proizvodnja je u tijeku. Nismo opterećeni vremenom, testiramo opremu. Zahtjevi su visoki i sve mora biti spremno kako bi izašlo na tržište. Proizvod će bit finalan kad se potvrdi visoki standard kvalitete koji Violeta već ima", kazao je Ćorluka.


Svi radovi, dodao je, odvijaju se prema planiranom rasporedu i naputcima struke - tehnologa, inženjera, konzultanata.


Smatra kako je od velikog značaja da svi nivoi budu ispunjeni, od same organizacije, proizvodnje, tehnologije i kontrole kvalitete kako bi se započeta realizacija odvila u skladu s postavljenim ciljevima.


Ćorluka nije mogao precizirati kad bi se Lastini proizvodi mogli naći na policama dućana, naglasivši kako sve ovisi od uštimavanja novih strojeva.


"Imamo neke garancije od proizvođača, ali oni vrlo često i plate penale zato što kasne i nisu sve uštimali kako treba. No, mogu garantirati da sigurno nećemo pustiti na tržište proizvode dok ne budu ispitani, provjereni i najviše moguće kvalitete jer mi moramo biti konkurentni i kvalitetom i dizajnom i cijenom", istaknuo je.


Marija Tolić, prehrambeni tehnolog u Lastinoj proizvodnji, također je ponovila kako su svi radovi u završnoj fazi i da su krenuli s pečenjem, odnosno testiranjem recepata i proizvoda na strojevima.


Spomenula je i čuvenu lastinu štrudlu i njezine ostale prepoznatljive proizvode, koji će, kako kaže, među prvim izaći na tržište, no s malim promjenama u vidu poboljšanja sirovina i pakiranja.


"Kvaliteta sirovina je sigurno poboljšana, kao i sami proces proizvodnje tako da će i okus biti bolji", ustvrdila je Tolić te najavila i nova pakiranja, biorazgradiva i ekološki prihvatljiva.


Što se tiče ulaganja, tj. troškova obnove, Ćorluka ističe da je u opremu i infrastrukturu Laste ukupno investirano oko 15 milijuna eura, naglasivši protom kako je, kako bi se postigla premium linija slastica, tvornica zahtijevala značajna ulaganja.


Od izvođenja građevinskih radova – unutarnjih i vanjskih, obnove tvornice, ulaganja u održivi razvoj i visoku tehnologiju proizvodnih pogona, do maksimalnog ulaganja truda i potrebnih sredstava u istraživanje tržišta i sami razvoj novih proizvoda.


Upitan koliko će biti zaposleno radnika, istaknuo je kako su proizvodni kapaciteti dosta visoki te da će broj zaposlenih ovisiti o uposlenosti pogona, tj. potrebama tržišta.


"Svako novo radno mjesto otvoreno u proizvodnji po nekim istraživanjima zahtijeva ili donosi još minimalno deset zaposlenih u cijelom lancu. Ovdje mislimo na radnike iz skladišta, prodajne predstavnike, ljude iz marketinga, dostave, distribucije, financija, knjigovodstva i sl.", naveo je Ćorluka.


Najavio je kako će Čapljina ponovno zamirisati svojim poznatim slasticama iz Lastinog asortimana te uz ostale novitete koji će se lansirati na tržište.


"Svi proizvodi će se unaprijediti s poboljšanim recepturama i pakiranjima. Svakako, uz nove i visoke tehnologije te kvalitetne sirovine, idemo prema stvaranju najboljih proizvoda", zaključio je novi vlasnik Laste.


Inače, tvrtka Violeta kupila je čapljinsku Lastu prije dvije godine.

 

 

(FEN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI