'ne vjerujemo da je to slika današnje srbije'

Mi Sandžaklije, koji živimo u BiH, primitivno ponašanje navijača Crvene zvezde proživljavamo sa gorčinom i bijesom u dušama

Sport 15.10.21, 17:08h

Mi Sandžaklije, koji živimo u BiH, primitivno ponašanje navijača Crvene zvezde proživljavamo sa gorčinom i bijesom u dušama
O bosanskoj javnosti, kako političkoj, tako i sportskoj, pa i intelektualnoj, je suvišno govoriti. Ona se može sažeti u jednoj riječi – SRAMOTA, jer njihova inferiornost je toliko vidljiva i ovdje u BiH, a kamoli da ih zanimaju tamo neke Sandžaklije - navodi se, između ostaloga, u regiranju Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka

 

 

 


Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka reaguje povodom, kako navode, fašističkih ispada dijela navijača Crvene zvezde na rukometnoj utakmici Crvena zvezda - Novi Pazar u Beogradu.


Njihovo saopštenje u cjelosti prenosimo u nastavku:

 

Mi Sandžaklije, koji živimo u Bosni i Hercegovini, ovo ponižavajuće i nadasve primitivno i bolesno ponašanje navijača Crvene zvezde proživljavamo sa svojim sunarodnjacima emotivno, sa gorčinom i bijesom u dušama.


Potpuno podržavamo upravu Rukometnog kluba Novi Pazar (da se povuče iz daljnjeg takmičenja u Prvoj ligi Srbije) i stojimo im na raspolaganju da, u okviru naših mogućnosti, pomognemo u zbrinjavanju igrača u svakom smislu.


Najbolnija činjenica je na koji način je reagirala sportska i politička javnost u Srbiji. Mi nećemo da vjerujemo u priču da je to slika i prilika današnje Srbije. Poruka koja se šalje Bošnjacima je vrlo bolna. Bojimo se da ovakve poruke ne donose nikome ništa dobro. Ponižavanje i vrijeđanje jednog naroda od strane drugog nikada nije izrodilo ništa dobro, naročito zbog svježih rana (s obje strane) iz posljednjeg rata.


O bosanskoj javnosti, kako političkoj, tako i sportskoj, pa i intelektualnoj, je suvišno govoriti. Ona se može sažeti u jednoj riječi – SRAMOTA, jer njihova inferiornost je toliko vidljiva i ovdje u BiH, a kamoli da ih zanimaju tamo neke Sandžaklije - navodi se u regiranju Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka, koje potpisuje predsjednik Ekrem Lekić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI