NAKON SMRTI MAJKE, I AMPUTACIJA NOGE

Tužna sudbina Nizame Čamo: Ko je 24-godišnja Sarajka čija je smrt na KCUS-u šokirala cijelu BiH?

Hronika 15.10.21, 16:28h

Tužna sudbina Nizame Čamo: Ko je 24-godišnja Sarajka čija je smrt na KCUS-u šokirala cijelu BiH?
- Nakon što mi je umrla majka, mislila sam da ću i ja umrijeti - rekla je prije nekoliko mjeseci, tačnije u junu ove godine, govoreći o sebi u video prilogu povodom humanitarne akcije koja je organizovana za nju

 

 


Šokantna priča Nezima Čame, brata mlade Nizame Čamo, koja je prije nekoliko dana preminula od posljedica zaraze koronavirusom na Kliničkom centru u Sarajevu, odjeknula je danas u bh. medijima.

 


Dok naglašava da mu uopće nisu jasne okolnosti pod kojim je njegova sestra preminula, tvrdi i da je u bolnicu primljena zbog blažeg moždanog udara, ali da su se stvari kasnije mnogo zakomplikovale. I na koncu dovele do tragičnog kraja.


A ova 24-godišnja djevojka iza sebe je imala tužnu i bolnu sudbinu... Rođena u Konjicu, živjela je u Sarajevu, a prije par godina izgubila je majku.


- Nakon što mi je umrla majka, mislila sam da ću i ja umrijeti - rekla je prije nekoliko mjeseci, tačnije u junu ove godine, govoreći o sebi u video prilogu povodom humanitarne akcije koja je organizovana za nju.  


Naime, Nizami je u 22. godini amputirana desna noga. Nakon operacije slijepog crijeva i jajovoda, dobila je trombozu... Liječila se u Turskoj, prošla još nekoliko operacija, ali noga nije mogla bti spašena.

 

Bila je aktivan sportista... Svoj posao za koji se školovala nije mogla da radi...


Da bi ponovo prohodala bilo je potrebno prikupiti 4.600 KM, kako bi Nizama dobila protezu. Tada je o sebi ovako govorila...

 

 
Organizovana je humanitarna akcija, Nizama je dobila protezu, stala je na noge... Borila se do zadnjeg dana, previše preživjela i propatila za samo 24 godine.
 
 
O borbi i surovom životu ove hrabre djevojke, bolne riječi na svom Facebook profilu zapisao je i njen brat prije nekoliko dana... 

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)