SJEĆA LI SE LIDER SNSD-A VLASTITIH RIJEČI?

'Vrijeme je da odeš, Milorade': Mehmedović p(r)ozvao Dodika da sam sebi napiše pismo koje je nekad uputio Miloševiću

Front 14.10.21, 20:40h

'Vrijeme je da odeš, Milorade': Mehmedović p(r)ozvao Dodika da sam sebi napiše pismo koje je nekad uputio Miloševiću
Nikad nijedan srpski car, knjaz, kralj ili predsjednik, od dolaska Srba na Balkan, nije svom narodu nanio toliko jada, pustio toliko krvi, ogradio ga od cijelog svijeta, kao što si ti učinio - govorio je nekad Milorad Dodik

 

 

 

Zastupnik SDA u Parlamentu BiH, Šemsudin Mehmedović, oglasio se danas na svom Facebook profilu povodom Dodikove izjave u kojoj je rekao kako će Republici Srpskoj pomoći njeni prijatelji ukoliko NATO bude intervenisao na teritoriji ovog bh. entiteta.


U komentaru koji je objavio, Mehmedović je pozvao Dodika da sam sebi napiše pismo koje je on, lično, uputio nekadašnjem predsjedniku SR Jugoslavije Slobodanu Miloševiću.


U svom postu Mehmedović piše:


- Nakon što je Dodik najavio moguću "konfrontaciju" sa NATO, pozivam ga da sam sebi uputi isto ono pismo koje je uputio Miloševiću prije više od 20 godina.
Također, pozivam sve medije koji nisu pod kontrolom SNSD-a i Vučića, da Dodikovo pismo Miloševiću objavljuju iz dana u dan.


Evo šta je tada Dodik mislio o Miloševiću.


Dodikovo pismo Miloševiću (28.09.2000):
“Vrijeme je da odeš, Slobodane. Nikad nijedan srpski car, knjaz, kralj ili predsjednik, od dolaska Srba na Balkan, nije svom narodu nanio toliko jada, pustio toliko krvi, ogradio ga od cijelog svijeta, kao što si ti učinio.


Srbi u Hrvatskoj više ne znaju gdje je Beograd, oni iz Knina ne znaju šta ih je snašlo, dok je kosovskim Srbima ostala samo vjera i nada.


Bogatu zemlju, ponosne ljude si opustošio, vezao za Aziju, natjerao svoj narod da u ratu protiv cijelog svijeta gine za spas čovječanstva od novog svjetskog poretka. Vrijeme je da podvučeš crtu ispod svoje vladavine.


Tvoj narod te više ne želi. Tu ti sila ne pomaže. Učini bar jednu uslugu Srbima – pusti ih da slobodno kažu da hoće rastanak s tobom. Tvoj interes i srpski interes ovdje se razilaze. Ti idi lijevo, a Srbi neka idu pravo.


Ako u tebi ima snage, osjećaja časti, kajanja ili stida, izaberi pokajanje, zatraži oproštaj od svog naroda i idi. Ima ko da vodi Srbiju tamo gdje bi već bila da nije bilo tebe. Vrijeme je da odeš, Slobodane“, napisao je tada premijer RS Milorad Dodik u pismu upućenom predsjedniku SRJ Slobodanu Miloševiću - piše Mehmedović u svom FB osvrtu.

 


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI