Vrh RS-a imao velika očekivanja

Fijasko u Istočnom Sarajevu: Više od pola ambasadora nije došlo, a za Dodika se sprema 'prikladniji sastanak'

Front 14.10.21, 17:18h

Fijasko u Istočnom Sarajevu: Više od pola ambasadora nije došlo, a za Dodika se sprema 'prikladniji sastanak'
Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH za RTRS potvrđeno je da ovo nije bio sastanak s ambasadorima Kvinte

 

 

17:01 Sastanak zvaničnika Republike Srpske s ambasadorima evropskih zemalja u BiH održan je u Istočnom Sarajevu, a od 28 pozvanih predstavnika ambasadora zemalja, sastanku se odazvalo njih 11.


Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH za RTRS potvrđeno je da ovo nije bio sastanak s ambasadorima Kvinte.


Sastanku su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić.


Prisustvovali su i predsjednici političkih partija vladajuće koalicije u RS Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.


Predstavnici Ambasade Velike Britanije naveli su da ne učestvuju na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu s predstavnicima institucija Republike Srpske.


- Nećemo prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali smo gospodinu Dodiku ponudili sastanak s nama i partnerskim ambasadama, u prikladnijem formatu - rečeno je Feni u Britanskoj ambasadi.

 

ambasadori-sastanak-istocno-sarajevo

 

13:22 U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu trebali bi danas da se sastanu predstavnici vlasti RS i ambasadori Kvinte, pišu Nezavisne.com.

 

Sastanak je prema nezvaničnim informacija trebao da počne u 13 sati, a na njemu bi treba li da budu prisutni Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodna skupštine RS i Radovan Višković, predsjednik Vlade RS.

 

Sa druge strane stola trebali bi da budu ambasadori SAD, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Evropske unije.

 

Jedna od tema razgovora će biti trenutna politička situacija u BiH.

 

Ambasadori Kvinte pristižu u Administrativni centar vlade RS u Istočnom Sarajevu.

 

Osim ambasadora Kvinte sastanku će prisustvovati i ambasadori još nekih zemalja.

 

Bez Britanaca na sastanku s predstavnicima RS-a u Istočnom Sarajevu

 

Predstavnici Ambasade Velike Britanije ne učestvuju na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu s predstavnicima institucija Republike Srpske, saznaje Fena u Britanskoj ambasadi.

 

- Ujedinjeno Kraljevstvo se redovno sastaje s nizom političkih aktera u Bosni i Hercegovini i ostajemo otvoreni za konstruktivnu saradnju. Nećemo prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali smo gospodinu Dodiku ponudili sastanak s nama i partnerskim ambasadama, u prikladnijem formatu - rečeno je Feni.

 

 Sastanak stranih ambasadora i zvaničnika bh. entiteta Republika Srpska održava se u Istočnom Sarajevu.


 
U ime RS-a prisustvuju predsjednica entiteta Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI