Uspješna bh. dijaspora

Bosanac izabran za jednog od najuspješnijih poduzetnika u Beču: Samiru Heraliću nagrada je dodatni vjetar u leđa

Biznis Klub 14.10.21, 13:06h

Bosanac izabran za jednog od najuspješnijih poduzetnika u Beču: Samiru Heraliću nagrada je dodatni vjetar u leđa
Uspostavio sam i kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima u BiH i nadam se da će se već naredne godine boje brenda VivaColor moći kupiti i u mojoj domovini, kaže Heralić

 

Tridesetpetogodišnji Samir Heralić, rođeni Banjalučanin koji živi i radi u Beču, dobio je još jedno priznanje za uspješan biznis koji vodi u Austriji.

 

Heralić je sa samo pet godina, usljed ratnih dešavanja, napustio Banju Luku i sa majkom otišao put Beča, u kojem je dobio nagradu za poduzetnika godine u 15. bezirku.

 

- Nagradu sam dobio na izboru koji organiziraju grad Beč i privredna komora. Svaki dan sa svojim radnicima radim na unaprjeđenju poslovanja, a nagrade su dodatni vjetar u leđa. Grad Beč se sastoji od 23 okruga (njem. Bezirk), a svaki je poput gradića unutar grada. Naša radnja u 15. bezirku se prostire na 350 kvadrata i svakodnevno dobijamo pohvale za njen izgled, ali i naše proizvode – kaže Samir Heralić.

 

samir-heralic-1

 

Njegova firma VivaColor, trenutno je jedna od najvećih brzorastućih kompanija u oblasti prodaje boja i lakova u Austriji.

 

- Činjenica da se možemo pohvaliti i partnerstvom sa njemačkim gigantom Caparolom sve govori. Polako širimo biznis, tako da su naši prozvodi zastupljeni širom Austrije. Imamo vrijednu ekipu radnika, a da bi zadržali kvalitet proizvoda, širimo se polako i planski. Uspostavio sam i kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima u BiH i nadam se da će se već naredne godine boje brenda VivaColor moći kupiti i u mojoj domovini. U 2021. godini smo proširili asortiman i pod našim brendom imamo 30 proizvoda lakova, unutrašnjih i fasadnih boja – kaže Heralić koji je i vlasnik jedne velike radnje za prodaju opreme za zaštitu na radu koja se nalazi u  5. bezirku u Beču.

 

samir-heralic-nagrada

 

Njegov razvojni profesionalni put išao je od predstavnika jedne austrijske firme koja proizvodi boje i lakove do direktora i vlasnika VivaColora, a vrši i zastupništvo njemačke firme 4CR, jednog od vodećih dobavljača u sektoru autoreparature.

 

- Ništa to nije došlo preko noći. Iza uspjeha je veliki moj i trud svih radnika, te podrška porodice – zaključuje Heralić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI