U toku agresivna marketinška kampanja

Evo ko stoji iza novog telekom operatera koji je počeo s radom u BiH: Reklamiraju se znatno nižim cijenama

Biznis Klub 14.10.21, 12:15h

Evo ko stoji iza novog telekom operatera koji je počeo s radom u BiH: Reklamiraju se znatno nižim cijenama
Osnivački kapital iznosi 30.000 KM, od čega je većinski udio od 29.100 KM vlasništvo firme Pro Futuro iz Mostara, a 900 KM pripada Ivanu Kožulu, koji je i direktor firme. Vlasnik firme Pro Futuro, pa samim tim i vlasnik Novotela, je Mario Raspudić

Novi telekom operater – Novotel, jučer je zvanično objavio da počinje s radom u Bosni i Hercegovini. Kompanija je ujedno započela agresivnu marketinšku kampanju u bh. medijima, ističući kao svoje prednosti znatno niže cijene u odnosu na konkurente.

 

Iz Regulatorne agencije za komunikacije za BiznisInfo je potvrđeno da kompanija ispunila sve uslove.

 

– Društvo Novotel d.o.o. Sarajevo je ispunilo sve obaveze utvrđene Zakonom o komunikacijama i ostalim propisima Regulatorne agencije za komunikacije, koje se tiču pružanja javnih mobilnih telefonskih usluga u Bosni i Hercegovini – kazali su iz RAK-a.

 

Inače, kompanija Novotel d.o.o., kako saznaje BiznisInfo, ima sjedište u Sarajevu. Osnivački kapital iznosi 30.000 KM, od čega je većinski udio od 29.100 KM vlasništvo firme Pro Futuro iz Mostara, a 900 KM pripada Ivanu Kožulu, koji je i direktor firme. Vlasnik firme Pro Futuro, pa samim tim i vlasnik Novotela, je Mario Raspudić, prema podacima iz sudskog registra.

 

Osim toga, BiznisInfo saznaje da će Novotel usluge pružati preko Mtelove mreže. Ova informacija je za BiznisInfo također potvrđena i iz RAK-a.

 

– Usluge se pružaju po osnovu ugovora sklopljenog sa licenciranim mobilnim operatorom Mtel a.d. Banja Luka – kazali su za BiznisInfo iz RAK-a.

 

Kod pružanja usluga, Novotel će koristiti telefonsku numeraciju (blokove brojeva) Mtela. Riječ je o kodu 067 koji je dodijeljen Mtelu.          

 

Privredna društva Mtel a.d. Banja Luka i Novotel d.o.o. Sarajevo zaključila su Ugovor o pristupu mreži Service Providera Mobilnoj mreži Mtel a.d. sa ciljem da se društvu Novotel omogući da na mreži Mtela pruža mobilne telefonske usluge.

 

Podsjetimo da je Mtel, sa sjedištem u Banjaluci, u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija, koji je pak u vlasništvu države Srbije. Mtel u BiH posjeduje druge kompanije – Logosoft, Elta Kabel, Telrad net, Blicnet i Financ.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI