Podrška gradonačelnici Sarajeva

Generali Armije RBiH podržali prijedlog Benjamine Karić o tekstu spomenika na Kazanima: 'Sadrži sve podatke'

Front 13.10.21, 20:55h

Generali Armije RBiH podržali prijedlog Benjamine Karić o tekstu spomenika na Kazanima: 'Sadrži sve podatke'
Generali su poručili da je Armija Republike BiH činila sve da sačuva svoje dostojanstvo

 


Članovi delegacije Udruženja generala BiH dali su punu podršku gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić u njenim stavovima i aktivnostima na izradi spomen-obilježja na Kazanima.

 

Kako su naglasili generali tokom posjete gradonačelnici Sarajeva, oni smatraju kako su namjere o izradi spomenike kao i njegov sadržaj potpuno ispravni te da sadrže sve podatke.

 

“Stava smo da su sve odluke i namjera, koje je gradonačelnica iznijela po ovom pitanju, apsolutno ispravne i mi ih podržavamo. Također, predloženi oblik i sadržaj spomen obilježja je u potpunosti ispravan i sadrži sve potrebne podatke. Istaknuto je, s naše strane, da su počinioci tog djela u najtežoj ratnoj 1993. godini, po naređenju tadašnjeg državnog i vojnog rukovodstva, odmah suđeni i presuđeni”, navodi se.

 

Također, generali su poručili da je Armija Republike BiH činila sve da sačuva svoje dostojanstvo.

 

“Armija Republike Bosne i Hercegovina i njeno rukovodstvu su i u godinama kada smo se borili da odbranimo Bosnu i Hercegovinu i njene narode od agresije, sve činila da sačuva svoju čast i dostojanstvo. Izrazili smo svoju rezigniranost stavovima pojedinaca koji su svojim javnim nastupima željeli da utječu na gradonačelnicu Karić u svojoj nakani da se realizuje izgradnja ovoga i ovakvog spomen-obilježja”, zaključili su generali.

 

Na kraju sastanka, iz Udruženja su naglasili kako je gradonačelnica Benjamina Karić dala punu podršku radu udruženja, a članovi delegacije Udruženja generala Bosne i Hercegovine su dali punu podršku radu gradonačelnice uz dogovor za što bližu saradnju i zajedničke aktivnosti.

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)