Predsjednik Srbije poručio iz Raške

Vučić: 'Tražit će nestanak Republike Srpske prije proljeća. Pred nama je težak period'

Front 13.10.21, 17:43h

Vučić: 'Tražit će nestanak Republike Srpske prije proljeća. Pred nama je težak period'
Predsjednik Srbije je naveo i to kako je s Prištinom “nemoguće razgovarati jer misle da mogu raditi šta hoće”

 

"Pred nama je težak period. Biće ogromni pritisci na Republiku Srpsku. Tražit će nestanak Republike Srpske prije proljeća. Šta god da se desi, sve će to pasti na pleća Srbije kako god okrenete. A u svemu tome će da rade najmoćnije zemlje svijeta", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas u Raškoj na Kosovu.

 

“Ako krenu nasiljem, zaštitite svoj narodi, mi ćemo biti uz vas”

 

Naveo je i to kako je s Prištinom “nemoguće razgovarati jer misle da mogu raditi šta hoće”.

 

“Oni misle da imaju prava da rade šta hoće i da ubijaju Srbe. Ne sekiraju se jer su dobili podršku jedne sile. I šta god da se desi kazat će da su jurili kriminalce. Zamislite te strašne kriminalce koji zarađuju na plazma keksu? Formulište svoje kako hoćete, biću uz vas. Ali morate biti neko ko će biti za poštovanje sporazuma. Budite strpljivi, oni ga neće ispoštovati. Kao što sam znao da ćemo u BiH mi da se držimo Dejtona. Ovdje će biti spas Briselski sporazum jer oni neće da ga ispune. Ako krenu nasiljem, zaštitite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas. Samo imajte u vidu kolika je cijena koju ćemo svi morati platiti. Zato to trebamo izbjeći. Ako nastave s upucavanjem naših ljudi, zaista nećemo imati obzira. Moja poruka je da ćemo čuvati mir”, rekao je Vučić.

 

“U toj borbi izaći ćemo kao pobjednici”

 

Rekao je i to kako zna “da će mu skidati glavu u svijetu” zbog ovih izjava, ali da stoji pri tome.

 

“U borbi u kojoj trebamo zaštiti živote djece i njihov opstanak, ne samo da ćemo da zaštitimo već vam kažem sa sgiurnošću, u toj borbi ćemo da pobijedimo”, poručio je Vučić što je ispraćeno ovacijama.

 

Podsjetimo, Vučić je za jutrošnju akciju ROSA-e na Kosovu u kojoj je ranjen jedan Srbin optužio Zapadne zemlje i naveo je kako SAD, Britanija, Francuska, Njemačka i Italija neće odustati od cjelovitog nezavisnog Kosova. Istakao je i kako “zlonamjernici iz međunarodne zajednice žele sukobe” na Kosovu.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI