na više od 20 lokacija

Pretresi i hapšenja po Sarajevu: MUP KS u saradnji sa MUP-om RS u velikoj policijskoj akciji 'Kontakt'

Hronika 13.10.21, 07:42h

Pretresi i hapšenja po Sarajevu: MUP KS u saradnji sa MUP-om RS u velikoj policijskoj akciji 'Kontakt'
Prema navodima iz Tužilaštva KS, osumnjičeni se terete za više krivičnih djela kao što su zloupotreba osiguranja, zloupotreba položaja, krivotvorenje isprava, prevara, primanje dara i drugih oblika koristi

 


Rano jutros počela je policijska akcija kodnog naziva "Kontakt", po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, pretresi se vrše na više od 20 lokacija na području Kantona Sarajevo i Republike Srpske.


- U akciji učestvuju pripadnici MUP-a KS u saradnji sa MUP-om RS-a, a u toku je lišenje slobode više osoba, potvrdila je za medije glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.


Prema navodima iz Tužilaštva KS, osumnjičeni se terete za više krivičnih djela kao što su zloupotreba osiguranja, zloupotreba položaja, krivotvorenje isprava, prevara, primanje dara i drugih oblika koristi.


Osobe koje su pod istragom Tužilaštva KS osumnjičene su da su se udružile u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode s ciljem naplate štete od osiguravajućih društava, a pri čemu su imali i pomoć policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.


Također je navedeno i da se pojedini policajci sumnjiče da su za vrijeme trajanja posebnih istražnih radnji uzimali i mito za saobraćajne prekršaje u Kantonu Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

BLIN
KOMENTARI