'Avaz' otkriva detalje

Pretučeni svjedok u slučaju 'Memić' prenoćio u bolnici: 'Jesi li ti taj zaštićeni?'

Hronika 08.10.21, 13:06h

Pretučeni svjedok u slučaju 'Memić' prenoćio u bolnici: 'Jesi li ti taj zaštićeni?'
Zbog zadobivenih povreda ovaj muškarac, koji je bio u prijateljskim odnosima s optuženim Zijadom Mutapom, prenoćio je u bolnici

 

Postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić kazao je jučer u Sudu BiH, na početku suđenje optuženoj petorci u slučaju "Dženan Memić" da smatra da Sud treba produžiti mjere zabrane optuženima, pogotovo zbog činjenice da je, kako je kazao, napadnut jedan od zaštićenih svjedoka.

 

- Tužilaštvo, u saradnji sa nadležnim organima, ispituje ovaj slučaj. Mi ne tvrdimo da neko od optuženih stoji iza napada, ali se treba sve ispitati - kazao je Hasanspahić.

 

Portal "Avaza" iz izvora bliskih istrazi saznaje da je zaštićeni svjedok prije deset dana pretučen u Istočnom Sarajevu. Njega je pretuklo više osoba koje su od ranije poznati policijskim organima gonjena.

 

Zbog zadobivenih povreda ovaj muškarac, koji je bio u prijateljskim odnosima s optuženim Zijadom Mutapom, ali je od straha od odmazde tražio zaštitu, čak je prenoćio u sarajevskoj bolnici, gdje mu je ukazana pomoć.

 

Izvori Avaza tvrde da je su prije napada na njega, ovoj osobi napadači postavili pitanje: "Jesi li ti taj zaštićeni svjedok"?

 

O ovom napadu je odmah upoznato Tužilaštvo BiH, koje sada provjerava da li je napad povezan s predmetom "Memić" ili se radi o ranijim nesuglasicama.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI