Nakon što mu je odbijen politički azil u Austriji

Davor Dragičević: Vraćam se u Banjaluku. Ubili su mi dijete, pa neka sad ubiju i mene

Hronika 07.10.21, 11:14h

Davor Dragičević: Vraćam se u Banjaluku. Ubili su mi dijete, pa neka sad ubiju i mene
Imam određenu dozu opreza, ali neki poseban strah nemam. Na ovaj korak sam se odlučio sam. Ubili su mi dijete, pa neka sad ubiju i mene. Ja moram ići do kraja, rekao je Davor Dragičević

 

“Kad sam doživio da mi država otme i ubije dijete, mislim da je sve moguće. Optužio sam vrh Republike Srpske za to i od toga sam samo dobio metu na čelu”, rekao je u emisiji “Probudi se” Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića.

 

On je nedavno najavio da se vraća u Republiku Srpsku, pošto mu je odbijen politički azil u Austriji. Dragičević navodi kako se brojne sumnje kriju iza odluke da ne dobije azil.

 

“Dosta čudnih stvari se dešavalo. Sudinica, koja je sredinom januara već odlučila da mi dodijeli azil, sklonjena je sa mog slučaja. Mislim da je ovo politička odluka, ali ono što je najbitnije jeste da se ja do kraja mjeseca vraćam u Banjaluku i da nastavljam svoj put – za istinu i pravdu za svoje dijete”, rekao je Dragičević.

 

Nastavak borbe i povratak u BiH, Davor vidi kao nastavak borbe koja je još 2018. godine započeta ubistvom mladog Davida Dragičevića.

 

“Ja sam Davor Dragičević, koji je živio 50 godina u entitetu Republika Srpska i kome su oteli i ubili dijete. Optužio sam vrh Republike Srpske i šta sam dobio o toga? Dobio sam metu na čelu i ja i moja porodica i moji prijatelji. Dobio sam etiketu da sam vehabija, terorista, rušitelj i morao sam na kraju da izbjegnem kako bih spasio svoj život. Morao sam da izmjestim grob svog djeteta iz Banjaluke. Svojim povratkom nastaviću još jaču borbu prema svima onima koji su učestvovali u tom svirepom ubistvu”, rekao je on, navodeći da se ne plaši od povratka u Republiku Srpsku.

 

“Imam određenu dozu opreza, ali neki poseban strah nemam. Na ovaj korak sam se odlučio sam. Ubili su mi dijete, pa neka sad ubiju i mene. Ja moram ići do kraja. Na svim dokumentima koje posjedujem nalaze se ključna imena MUP-a, tužilaštva i političkog vrha Republike Srpske. To mi daje svo pravo da ih optužim za udruženi zločinački poduhvat prema mom sinu”, podvlači Davor.

 

Dragičević je rekao da ga ne interesuje ono što se trenutno dešava u tužilaštvu i sudu u Banjaluci.

 

„Ja sam napravio definitivni otklon od njih. Vlast i režim neće imati ni sekunde mira, boriću se još jače nego prošli put. Svaki dan, svaku sekundu – samo da dođem do pravde za svoje dijete. Oni će raditi, naravno, na svoj način, ali i ja ću na svoj“, rekao je Davor.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI