VIDEO/ NA VRUĆOJ STOLICI U 'CENTRALNOM DNEVNIKU'

Mektić iskreno pred kamerama: Gdje ću ja u p.m.?! Ja druge zemlje od BiH nemam! Imam bh. pasoš i meni dovoljno!

Front 01.10.21, 20:12h

Mektić iskreno pred kamerama: Gdje ću ja u p.m.?! Ja druge zemlje od BiH nemam! Imam bh. pasoš i meni dovoljno!
Ja imam pasoš BiH i meni je to dovoljno. Neću da šaljem svoju djecu negdje van - uzviknuo je Mektić

 

 


Dragan Mektić i Zukan Helez gostovali su večeras u novom izdanju "Centralnog dnevnika" na Face TV.

 


U razgovoru za Senadom Hadžifejzovićem dotakli su se brojnih važnih i aktuelnih tema, a između ostaloga razgovarali su o radu državnog parlamenta, kao i o aktuelnim dešavanjima.


Mektić je u jednom trenutku zaključio:


"Gdje ću ja u Srbiju? Ja druge zemlje od BiH nemam. Niko od moje porodice nema drugi pasoš... Ja imam pasoš BiH i meni je to dovoljno. Neću da šaljem svoju djecu negdje van u p.m.!!!

 

 

Inače, razgovor između Mektića i Heleza u večerašnjem CD-u bio je žustar, dinamičan, na momente buran... 

 

Helez: Sjednicu Parlamenta sazivaju tri vladajuće stranke, to je po Poslovniku. Mi smo taoci tih ljudi! Mektića znam kao hrabrog kolegu! Od njega sam očekivao da dođe na sjednicu! Pet predstavnika iz RS-a je potrebno da se održi sjednica! Mektiću, recite pred svima šta je problem priznati da je bio genocid?!


Mektić: Ja se, kolega Zukane, ne slažem s vama. Mi ne radimo u Parlamentu ništa evo pune tri godine! Sve sjednice koje su sazvane su bile na vrat- na nos i na silu! Nije bilo ključnih reformskih zakona! Za tri godine smo dobili jedan prijedlog zakona od Vijeća ministara! Šta je rezultat našeg rada?! Plate primamo redovno! Zavisi ko kakve beneficije ima, pravo na odvojeni život, stan... Ali oko 5000 KM je plata! Preko 5000 KM!


Helez: Ove tri stranke su kvazinacionalizam, kvazireligija. To je kriminal!


Mektić: Međunarodna zajednica se ponašala licemjerno ovdje! Palmer se trebao obratiti u Parlamentu! Bakir, Čović i Dodik se sastali u kafani i dogovarali o Zakonu o akcizama!


Helez: 25 godina se vrtimo u krug! Iz vladajućih stranaka imate ljude koji su bogatiji od Angele Merkel! 600.000 ljudi je nakon rata otišlo! Svaka majka, i hrvatska i srpska i bošnjačka isto plače kada isprati svoje dijete! Tjeraju ljude da se učlane u SDA da bi dobili posao!


Mektić: Dodik manipuliše opozicijom, nije motivisan srpskim jedinstvom, to ga ne interesuje! Svjestan je da će polagati račune i morati odgovarati za pljačke, krađe, jad i bijedu svih građana RS-a! Inzko nije ništa uradio i onda je zadnji dan donio taj Zakon! Nije trebao donositi taj Zakon! To je već obuhvaćeno u Krivičnom zakonu BiH! Javni prostor je zatrovan s raznim krivičnim djelima! Ko je ikad odgovarao za govor mržnje?!


Helez: Zašto niste rekli Dodiku da nećete da slušate njegove budalaštine?! Ili nemate hrabrosti? Da Tužilaštvo radi svi bi bili pohapšeni! Dodik je do sada mogao biti uhapšen najmanje 50 puta!


Mektić: Jel’ bilo negiranja genocida otkako je donesen zakon?! Neće niko odgovarati po ovom Inzkovom zakonu!


Helez: Do Suda je! VSTV je otuđen i centar je moći! Svi u VSTV-u su Tegeltije. Nemamo nikakve ingerencije nad njima!


Mektić: Ako je Inzko htio nametnuti zakon, što nije nametnuo Izborni zakon?!


Helez: Ako se dogovore oko Izbornog zakona, on neće proći na Predstavničkom.


Mektić: Hoće, hoće...

 

Više pogledajte u priloženom videu!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI