Palicama razbili stakla, pa zapalili automobil

Epilog napada na sudiju Sabriju Topalovića kod Jablanice: Uhapšen 21-godišnjak, otkriven pregledom snimaka videonadzora

Hronika 30.09.21, 10:45h

Epilog napada na sudiju Sabriju Topalovića kod Jablanice: Uhapšen 21-godišnjak, otkriven pregledom snimaka videonadzora
Kako je rečeno iz MUP-a HNK-a, F.L. je jučer nakon hapšenja zadržan u prostorijama Policijske uprave Čapljina

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u napadu na Sabriju Topalovića i njegove kolege prije sedam dana u tunelu Lendava, nakon utakmice Velež - Borac, pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su lišili slobode F.L. (21) iz mjesta Domanovići kod Čapljine.

 

Kako je rečeno iz MUP-a HNK-a, F.L. je jučer nakon hapšenja zadržan u prostorijama Policijske uprave Čapljina, nakon čega je predat policijskim službenicima Policijske uprave Konjic na dalje postupanje, budući da oni vode istragu u ovom slučaju.

 

F. L. je uhapšen nakon što je pregledom snimaka videonadzora na području Jablanice utvrđen registarski broj tablica automobila Golf 5 u kojem su, kako se nakon incidenta iznosilo, bila četvorica napadača s fantomkama.

 

Podsjetimo, nakon utakmice Velež-Borac, 21.septembra u 23.45 sati u tunelu Lendava nedaleko Jablanice presretnuto je vozilo glavnoga suca susreta Sabrije Topalovića, Mercedes a u kojem su bile dvije službene osobe s utakmice, pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić. Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla nakon čega su u automobil ubacili baklju. Automobil je skoro u poptunosti izgorio, a tjelesne ozljede je zadobio Alispahić kojem je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Jablanici.

 

 

 

BLIN
KOMENTARI