Hoće li Radončić predati palicu

Izborni Kongres SBB-a 20. novembra u Mostaru: Ko će biti novi predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH?

Front 28.09.21, 19:41h

Izborni Kongres SBB-a 20. novembra u Mostaru: Ko će biti novi predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH?
Na sastanku je zaključeno da SBB treba participirati u medijatorskoj ulozi da opozicija ili njen najznačajniji dio izađe sa jednim kandidatom za izbor člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

 

Izborni Kongres Saveza za bolju budućnost (SBB) bit će održan 20. novembra ove godine u Mostaru, odlučeno je danas na proširenom Kolegiju predsjednika SBB-a.

 

Zbog epidemioloških mjera, odlučeno je da se u bazi do tada izvrši izbor 140 delegata, koji će izabrati, na osnovu više prijedloga i kandidata, novi Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti.

 

Također, Kongres će izabrati i predsjednika SBB-a. Za šefa Organizacionog odbora za pripremu Kongresa određen je direktor Centrale SBB-a Edis Ramović.

 

Na današnjem sastanku izvršena je i politička analiza aktuelne situacije u Bosni i Hercegovini i regionu.

 

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić dobio je punu podršku za prezentiranje stavova SBB-a u intenzivnim kontaktima sa predstavnicima međunarodne zajednice i domaćim političkim akterima, vezano za izmjene Izbornog zakona BiH.

 

Na istom sastanku je zaključeno da SBB treba participirati u medijatorskoj ulozi da opozicija ili njen najznačajniji dio (po izbornim rezultatima na Općim izborima, održanim 2018. godine) izađe sa jednim kandidatom za izbor člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SBB-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI