U toku istraga protiv više osoba

Burno u TVSA: FUP saslušava uposlenike, provjeravaju se diplome, nervozni uposlenici prave incidente

Mediji 28.09.21, 16:29h

Burno u TVSA: FUP saslušava uposlenike, provjeravaju se diplome, nervozni uposlenici prave incidente
Znakovito je da je Tužilaštvu Kantona Sarajevo trebalo godinu dana da pokrene istragu i na taj način osumnjičenima i svjedocima da mogućnost da prikriju dokaze, međusobno se dogovaraju i usklađuju svjedočenja

 

Federalna uprava policije po zahtjevu Tužilaštva Kantona Sarajevo vodi istragu protiv više osoba zbog nezakonitog postupanja prilikom prošlogodišnjeg pokušaja smjene direktorice Televizije Kantona Sarajevo Duške Jurišić. Krivična prijava je podnesena prije više od godinu dana.

 

Prema dostupnim informacijama, u istrazi koju provode federalni inspektori saslušani su nekadašnji članovi Skupštine TVSA Dejan Radović, Sunčica Šehić (urednica na TVSA) i Mirza Memišević, tadašnji članovi Nadzornog odbora i šef Pravne službe TVSA Alma Avdić.

 

Znakovito je da je Tužilaštvu Kantona Sarajevo trebalo godinu dana da pokrene istragu i na taj način osumnjičenima i svjedocima da mogućnost da prikriju dokaze, međusobno se dogovaraju i usklađuju svjedočenja.

 

Istovremeno Ured za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo provjerava desetine diploma uposlenih na Televiziji Kantona Sarajevo, što je izazvalo nervozu kod pojedinih radnika, koji su počeli izazivati verbalne incidente na rubu fizičkog konflikta, te odbijati radne zadatke i otvarati bolovanja, piše Raport.
 

Neki od aktera konflikata, koji nisu dostavili diplome o stručnoj spremi, godinama obavljaju složene novinarske poslove.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI