Foto/ Predstavljeni novi projekti

Gradonačelnik I. Sarajeva gradi 'Kapiju grada': Kako vam se sviđa ulaz u Lukavicu ispod ispruženih ruku?

Hronika 28.09.21, 08:29h

Gradonačelnik I. Sarajeva gradi 'Kapiju grada': Kako vam se sviđa ulaz u Lukavicu ispod ispruženih ruku?
Ćosić je naveo kako ulazi u ozbiljne projekte izgradnje spomen-obilježja i institucija kulture sjećanja, a to podrazumijeva memorijalni kompleks posvećen srpskim civilnim žrtvama Sarajeva u 20. vijeku, Kapiju grada, kao i veliku zastavu RS-a na vrhu Trebevića, koja će biti vidljiva sa svih strana

 

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić na svom Facebook nalogu predstavio je prijedlog spomenika koji bi se trebao naći na ulazu u grad.


"Kapija grada", kako je nazvan projekat, predstavlja dvije žene koje se drže za ruke, a planirano je da se spomenik gradi na glavnoj saobraćajnici.


Kako je napisao Ćosić, on ulazi u ozbiljne projekte izgradnje spomen-obilježja i institucija kulture sjećanja u Istočnom Sarajevu.


"To podrazumijeva memorijalni kompleks posvećen srpskim civilnim žrtvama Sarajeva u 20. vijeku, Kapiju grada koja će povezivati Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu, kao i veliku zastavu Republike Srpske na vrhu Trebevića, koja će biti vidljiva sa svih strana", naveo je Ćosić dodajući da će dovršiti i muzej na Palama, čija je izgradnja već počela te spomenik žrtvama NATO bombardovanja 1995. godine i spomen-kompleks na Golom Koranu na Palama.


"Imamo ambiciozan plan da ovu priču zaokružimo 2024. godine i pozivamo sve da nam se pridruže u ovom velikom poslu - ne samo institucije i medije, nego i sve pojedince koji su spremni da daju podršku razvoju kulture sjećanja u našem narodu. Ovo je nešto što će ostati poslije nas, na čemu će nam zahvaliti buduće generacije jer će znati svoju istoriju i kolika je žrtva podnesena za njihovu slobodu i mir", naveo je Ćosić.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI