'ovo je novi udar na poslovne subjekte'

Vlada KS traži od ministrice Miličević da stavi van snage Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH

Hronika 25.09.21, 12:01h

Vlada KS traži od ministrice Miličević da stavi van snage Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH
Imajući u vidu posljedice skoro osamnaestomjesečne pandemije koronavirusa, kao i opće uslove poslovanja, smatramo da je ovo novi udar na poslovne subjekte, te stoga tražimo od Ministarstva finansija FBiH da se stavi van snage ovaj Pravilnik“, istakao je ministar privrede KS Adnan Delić

 


Na inicijativu Ministarstva privrede, Vlada Kantona Sarajevo donijela je zaključak kojim se traži od ministrice finansija Federacije Bosne i Hercegovine Jelke Miličević da ispoštuje smjernice Parlamenta FBiH, stavi van snage Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u Federaciji Bosne i Hercegovine i krene u softversku fiskalizaciju, što je mnogo jeftinije, trajnije i efiksanije rješenje.

 

„Ministarstvo finansija FBiH objavilo je u Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine br. 74/21 od 17. septembra 2021. godine, novi Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u Federaciji Bosne i Hercegovine, uprkos činjenici da je Parlament FBiH odbio zakon i uvođenje novih troškova privrednicima, te dao jasne smjernice da se krene u softversku fiskalizaciju koja je daleko povoljnija i efektivnija od zamjene postojećih fiskalnih kasa.

 

Imajući u vidu posljedice skoro osamnaestomjesečne pandemije koronavirusa, kao i opće uslove poslovanja, smatramo da je ovo novi udar na poslovne subjekte, te stoga tražimo od Ministarstva finansija FBiH da se stavi van snage ovaj Pravilnik“, istakao je ministar privrede KS Adnan Delić.

 

(DEPO PORTAL/rm)

BLIN
KOMENTARI