nakon jutrošnje panike

Dok Energoinvest tvrdi da se plasiraju laži, dopis 'Sarajevogasa' otkriva ko je kriv za nestanak plina u Toplanama-Sarajevo?

Biznis Klub 24.09.21, 21:44h

Dok Energoinvest tvrdi da se plasiraju laži, dopis 'Sarajevogasa' otkriva ko je kriv za nestanak plina u Toplanama-Sarajevo?
Dopis je uputio direktor Sarajevogasa Edis Baković u kojem je naveo da su jučerašnjom isporukom iscrpili trenutnu mogućnost dalje distribucije prirodnog gasa za Toplane

 

 


Više od 50.000 korisnika koji su na sistemu centralnog grijanja Toplana-Sarajevo jutros je ostalo bez tolotne energije jer je Sarajevogas prekinuo isporuku tom preduzeću.


Jutros je održan hitan sastanak predstavnika Energoinvesta, Sarajevogasa, BH-Gasa i Toplana kako bi se otklonili problemi u isporuci plina prema Toplanama.


U informaciji koja je potom odaslata u javnost, Energoinvest d.d. Sarajevo potvrdio je da ima dovoljno gasa za krajnje potrošače.

 

Pojasnili su da je danas održan sastanak kojem su prisustvovali direktorica Energoinvesta Bisera Hadžialjević, v.d. direktora BH Gasa Mihajlo Krmpotić, direktor KJKP "Sarajevogas“ Edis Baković i direktor KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. Sejfo Ušanović.

 
Iz Energoinvesta su naveli da je sastanak iniciran zbog medijski plasiranih lažnih informacija koje su jutros objavljene i po kojima je, kako se navodi, Sarajevogas blokirao isporuku gasa prema KJKP Toplane, te je bespotrebno podignuta panika.

 
Istakli su da građani Sarajeva neće ostati bez ovog energenta, te da je uredno snabdijevanje prirodnim gasom, u dovoljnim količinama, a samim tim i za potrebe grijanja u skladu sa vanjskim temperaturama.

 
Iz Energoinvesta je saopšteno i da je zaključak sastanka da u predstojećoj sezoni grijanja nema nikakvih smetnji u snabdijevanju prirodnim gasom u Federaciji BiH, kao ni prema krajnjim korisnicima.


Međutim, dopis Sarajevogasa upućen Toplanama u četvrtak, a koji je dospio i u medije, pokazuje da je glavni krivac ipak Energoinvest, koji nije imao dovoljno količina plina.


Dopis je uputio direktor Sarajevogasa Edis Baković u kojem je naveo da su jučerašnjom isporukom iscrpili trenutnu mogućnost dalje distribucije prirodnog gasa za Toplane.


“Od snabdjevača gasa Energoinvest d.d. dobili smo informaciju da nisu u mogućnosti isporučiti potrebne količine prirodnog gasa.


Molimo da obustavite korištenje prirodnog gasa u vašim kotlovnicama kako ne bi ugrozili gasni sistem Kantona Sarajevo.


Ukoliko se steknu uslovi da možete preći na korištenje prirodnog gasa, odmah ćemo vas informirati”, naveo je u dopisu Baković.

 

dopis-sarajevogas

 

(DEPO PORTAL/ad)
 

BLIN
KOMENTARI