Po cijeni od 10 KM

Sutra počinje prodaja ulaznica za 61. MESS

Kultura 24.09.21, 13:35h

Sutra počinje prodaja ulaznica za 61. MESS
Ovogodišnje izdanje MESS-a bit će otvoreno 1. oktobra djelom "Čehovljeva prva predstava" u Narodnom pozorištu Sarajevo

 

Prodaja ulaznica za ovogodišnji 61. Internacionalni teatarski festival MESS počinje sutra, saopćili su organizatori.


Ovogodišnji partner za distribuciju ulaznica je platforma: www.kupikartu.ba putem koje je moguća kupovina ulaznica sutra od 12 sati. Cijena za sve predstave je deset KM.


- Važno je naglasiti da su i dalje na snazi mjere propisane od Kriznog štaba Kantona Sarajevo o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru i držanju distance; stoga molimo cijenjenu publiku da se pridržava propisa zbog ličnog i zdravlja drugih. Bitno je naglasiti da posjetioci koji žele vidjeti predstave "Čehovljeva prva predstava" i "Čitač" treba da ponesu potvrdu o izvršenoj revakcinaciji ili potvrdu da je osoba prebolovala COVID u zadnjih šest mjeseci ili negativan antigenski/PCR test ne stariji od 48 sati - ističu iz Direkcije Festivala.


Osim online prodajom, ulaznice je moguće kupiti i na prodajnim mjestima u Skenderiji (direkcija Sarajevodiska), tržnim centrima BBI i SCC (prodajno mjesto eKupon), u muzičkom centru Magaza (Veliki Ćurčiluk 20) te u zgradi UINITIC-a u ulici Fra Anđela Zvizdovića br. 1.


Ovogodišnje izdanje MESS-a bit će otvoreno 1. oktobra djelom "Čehovljeva prva predstava" u Narodnom pozorištu Sarajevo.


Na repertoaru su i predstave „OMMA“ na sceni SARTR-a 2. oktobra, „Med zidima“ i „Snijeg“ 3. oktobra, „Krekretanje“ 4. oktobra na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, „Schindlerov lift“ u Kamernom teatru 55 koja je na programu 5. oktobra, kao i predstavu „Čitač“ u Narodnom pozorištu 6. oktobra.


Posljednji dan 61. Internacionalnog teatarskog festivala MESS bit će održan online na zvaničnom MESS Youtube kanalu, Zajedničkim pričama iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i Ruande te predstavom „Bokser“ njemačkog Thalia Theatre.


Sve detalje o programu i informacije o predstavama moguće je vidjeti na web-stranici: www.mess.ba.


(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI