doznajte prilike za naredne dane

Šta kaže Sladić, kakvo nas vrijeme čeka i hoće li se desiti 'povratak ljeta'...

Hronika 24.09.21, 09:14h

Šta kaže Sladić, kakvo nas vrijeme čeka i hoće li se desiti 'povratak ljeta'...
Meteorolog Nedim Sladić u prognozi vremena za naredne dane kaže da će danas preovladavati sunčano vrijeme uz malu oblačnost iz reda prozirnih, cirusnih oblaka, a temperature zraka će postepeno rasti

 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, javlja FHMZ.

 

Meteorolog Nedim Sladić u prognozi vremena za naredne dane kaže da će danas preovladavati sunčano vrijeme uz malu oblačnost iz reda prozirnih, cirusnih oblaka, a temperature zraka će postepeno rasti.

 

Sutra bi se živa u termometru mogla penjati i do 32°C, a ispred nas je ugodan i sunčan vikend. Jutra će biti svježa ali će tokom dana biti prave ljetne temperature, u nedjelju čak do 33°C.

 

No, drugog  dana vikenda doći će do povećane naoblake najprije na sjeveru pa će se postepeno širiti prema istoku Bosne donoseći lokalne pljuskove.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL/rm)

BLIN
KOMENTARI