Borba protiv pandemije

Vakcinacija na radnom mjestu: Vlada jednog kantona zatražila uspostavljanje mobilnih timova za imunizaciju

Hronika 21.09.21, 19:16h

Vakcinacija na radnom mjestu: Vlada jednog kantona zatražila uspostavljanje mobilnih timova za imunizaciju
Odlukom su osigurana sredstva za nabavu cjepiva protiv gripe za sezonu 2021.-2022., cjepiva protiv bjesnoće i humanog imunoglobulina te za promociju cijepljenja protiv covida-19

 

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici održanoj u utorak u Mostaru razmatrala je i usvojila Smjernice ekonomske i fiskalne politike HNŽ-a za razdoblje 2022.-2024. godine.

 

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju i načinu utroška sredstava utvrđenih Proračunom za 2021. godinu s pozicije "Financiranje nabave cjepiva", priopćeno je na službenoj internetskoj stranici županijske vlade.

 

Odlukom su osigurana sredstva za nabavu cjepiva protiv gripe za sezonu 2021.-2022., cjepiva protiv bjesnoće i humanog imunoglobulina te za promociju cijepljenja protiv covida-19.

 

S ciljem definiranja zajedničkih aktivnosti i mjera u svezi s epidemiološkom situacijom izazvanom koronavirusom i kolektivnom imunizacijom pučanstva, Vlada je, na prijedlog resornog ministarstva, donijela zaključak kojim je zatraženo od zdravstvenih ustanova koje provode postupak imunizacije da, sukladno svojim mogućnostima, uspostave mobilne timove i pokrenu proces imunizacije uposlenih u gospodarskim subjektima na njihovim radnim mjestima.

 

Također, na zahtjev Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, Vlada je osigurala sredstva Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a za osiguravanje izdavanja potvrda o cijepljenju - QR koda.

 

Vlada je usvojila i Odluku o davanju suglasnosti na potpisivanje sporazuma Ministarstva za pitanja branitelja i Službe za zapošljavanje HNŽ-a po projektu sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih branitelja i djece ratnih vojnih invalida.

 

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila i niz drugih odluka, zaključaka i rješenja, stoji u priopćenju.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI