Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a

'Prestrašno je da prvi čovjek OSA-e uhodi, istražuje i saslušava. Ima nekoliko strašnih rečenica u snimku...'

Front 21.09.21, 15:20h

'Prestrašno je da prvi čovjek OSA-e uhodi, istražuje i saslušava. Ima nekoliko strašnih rečenica u snimku...'
Neke optužnice se povlače godinama. Zbog ovoga su padali režimi u SAD-u, kada se nezakonito prisluškuje. U Makedoniji su pali režimi. U BiH su se skupila nas trojica da pošaljemo poruku da neće proći neopaženo. Svjesni smo važnosti reforme i ukidanja statusa nedodirljivih, rekao je Konaković


 

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, kazao je kako je "prestrašno" sve ono što je izneseno u snimku glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić i direktora OSA-e Osmana Mehmedagića te da tu "nema nevinih".

 

“Prestrašno je da prvi čovjek sigurnosne agencije uhodi, istražuje i saslušava. Ima nekoliko strašnih rečenica u snimku. Kaže: ‘Dođite da preslušate’. Čini se da govori o razgovoru dvojice tužioca i poziva tužiteljicu da posluša taj snimak koji je sigurno nezakonito pribavio. On kaže ‘nisam ja analizirao, služba je analizirala moj predmet i utvrdila’ ono što on u snimku govori. U jednom trenutku kaže da je glavna kantonalna tužiteljica reketirala privrednike iz jednog predmeta. To govori glavnoj tužiteljici i šefici odjela i niko nije reagovao”, kazao je Konaković.

 

Istakao je kako je “dobro što OSA traži da se utvrdi ko je snimao ovo, ali kako je zanimljivo to da u svim snimcima pozicija kojima upravlja SDA najvažnije pitanje je ko je snimao.

 

“Prva rekacija bila utvrditi ko je snimao, a ne šta se u snimku govori. Dok u državnom Tužilaštvi otvaraju predmet o ovom slučaju i kažu da će istražiti. Savih strana nema nevinih i zloupotrebljavaju institucije kako bi rješavali lične probleme i štitili svoj ego”, rekao je Konaković.

 

Kao “najbrutalniju rečenicu” izdvojio je dio gdje je rečeno “kako se ne može raditi visoka korupcija i da direktor to potvrđuje”.

 

“A znamo da se u ovoj državi radi tri metra drva ide u zatvor, a nijedan koruptivni proces se nije priveo kraju. Neke optužnice se povlače godinama. Zbog ovoga su padali režimi u SAD-u, kada se nezakonito prisluškuje. U Makedoniji su pali režimi. U BiH su se skupila nas trojica da pošaljemo poruku da neće proći neopaženo. Svjesni smo važnosti reforme i ukidanja statusa nedodirljivih”, rekao je Konaković.

 

(N1, DEPO PORTAL/Foto: Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI