ULAZNICE PO CIJENI OD 8 KM

Nova sezona u kinu Meeting Point počinje uz filmove 'Toma' i 'Nečista krv': Svakog dana u dva termina

Kultura 20.09.21, 10:42h

Nova sezona u kinu Meeting Point počinje uz filmove 'Toma' i 'Nečista krv': Svakog dana u dva termina
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 8 KM, s popustom za studente i penzionere 5 KM, a mogu se kupiti svakim danom od 8 do 17 sati u caffeu Meeting Point i od 17 sati na blagajni kina

 


Kino Meeting Point nastavlja s promocijom regionalnog filma i novu sezonu otvara s dva nova filma: “Nečista krv” Milutina Petrovića i “Toma” Dragana Bjelogrlića, koji će u srijedu, 22. septembra u 20.30 sati biti prikazan pretpremijerno.


Od srijede do kraja mjeseca filmovi će se u kinu Meeting Point prikazivati svakog dana u dva termina - “Nečista krv” u 18 sati, a “Toma” u 20.30 sati.


Film “Nečista krv” (Srbija, 2021, 97 min.) prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslijede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana “Nečista krv”. U filmu glume Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Feđa Štukan, Katarina Radivojević.

 

necista-krv


Film “Toma” (Srbija, 2021, 140 min.) premijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu uz ogroman interes publike. Ovaj film je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

 

“Toma” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po  njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši. U filmu glume Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke - Mirjana Karanović.

 

film-toma-1


Broj mjesta u kinu Meeting Point je ograničen, a program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.


Ulaznice su u prodaji po cijeni od 8 KM, s popustom za studente i penzionere 5 KM.


Ulaznice se mogu kupiti svakim danom od 8 do 17 sati u caffeu Meeting Point i od 17 sati na blagajni kina.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI