Unapređenje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju

Supruga Muamera Zukorlića imenovana za pomoćnicu ministra prosvjete u Srbiji

Front 18.09.21, 10:23h

Supruga Muamera Zukorlića imenovana za pomoćnicu ministra prosvjete u Srbiji
Elma Elfić Zukorlić je druga supruga Muamera Zukorlića, predsjednika Stranke pravde i pomirenja i narodnog poslanika u Skupštini Srbije

 

Vlada Republike Srbije donijela je odluku o imenovanju profesorice doktorice Elme Elfić Zukorlić na mjesto pomoćnice ministra prosvjete sa resornim zaduženjem za unapređenje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju.

 

Elma Elfić Zukorlić je druga supruga Muamera Zukorlića, predsjednika Stranke pravde i pomirenja i narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

 

Profesorica doktorica Elfić Zukorlić dugogodišnji je profesor ekonomskih predmeta na Departmanu ekonomskih nauka Internacionalnoga univerziteta u Novome Pazaru gdje je obnašala i funkcije generalne menadžerice, rukovoditeljice Departmana i predsjednice Univerziteta.

 

Veliko pedagoško iskustvo, kao i iskustvo u rukovođenju obrazovnim institucijama pored Univerziteta, sticala je i na poziciji predsjednice Upravnog odbora Predškolskih ustanova Reuda i Wildan.

 

Autorica je velikog broja naučnih radova iz oblasti ekonomskih nauka, nekoliko udžbenika i monografija, kao i učesnik velikog broja međunarodnih naučnih konferencija.

 

Dobitnica je više prestižnih nagrada za uspjehe u rukovođenju obrazovnim institucijama.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI