NAKON MEDIJSKIH NAVODA

Stiže odgovor: Je li Osman Mehmedagić neovlašteno snimao sastanak sa tužiteljicom Gordanom Tadić?

Front 17.09.21, 16:47h

Stiže odgovor: Je li Osman Mehmedagić neovlašteno snimao sastanak sa tužiteljicom Gordanom Tadić?
U vezi s tim, iz ove agencije pozivaju sve relevantne domaće i međunarodne institucije da provjere i ustanove ko je neovlašteno snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

 

 

 

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine (OSABiH) i njen generalni direktor Osman Mehmedagić nisu učestvovali u snimanju sastanka sa tužiteljicom Tužilaštva BiH, saopćeno je danas iz ove agencije.


- Kao i mnogo puta do sada kada je u pitanju Obavještajno-sigurnosna agencija/Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, radi se o neosnovanom napadu na OSA/OBA BiH i njenog generalnog direktora Osmana Mehmedagića - navodi se u saopćenju/reagiranju na medijske navode.


U vezi s tim, iz ove agencije pozivaju sve relevantne domaće i međunarodne institucije da  provjere i ustanove ko je neovlašteno snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, čiji je domaćin bila glavna tužiteljica Gordana Tadić, odnosno razgovor između osoba koje imaju pristup tajnim podacima.


- Vještačenjem snimka vrlo jednostavno se može utvrditi ko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak koji je održan u zvaničnim prostorijama Tužilaštva BiH. OSA/OBA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić nikada nisu zloupotrijebili resurse Agencije za bilo koju ličnu svrhu što će se dokazati i u ovom slučaju pokušaja diskreditacije jedne od najvažnijih državnih institucija - navodi se u reagiranju.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI