Povodom 'Simpozija o smanjenju smrtnosti majki i napretku u kliničkoj medicini'

Reaguje Ljekarska komora TK: Niko nas nije obavijestio o održavanju Simpozija, pokrećemo disciplinski postupak!

Hronika 17.09.21, 12:50h

Reaguje Ljekarska komora TK: Niko nas nije obavijestio o održavanju Simpozija, pokrećemo disciplinski postupak!
Ljekarska komora TK obavještava javnost da nije upoznata sa održavanjem ovog simpozija. Niko od organizatora simpozija ili pokrovitelja istog nije obavijestio niti zatražio saglasnot od Ljekarske komore TK o održavanju ovog skupa

 

 


Ljekarska komora TK je iz medijskih objava, odnosno, sredstava javnog informisanja saznala da će se, pod pokroviteljstvom Ministarstva TK i Vlade TK, dana 17-18.09.2021. godine, u prostorijama Narodnog pozorišta u Tuzli održati “Simpozij o smanjenju smrtnosti majki i napretku u kliničkoj medicini”.


Organizator simpozija je Internacionalna akademija perinatalne medicine i Internacionalna akademija nuka i umjetnosti BiH.

 
Ljekarska komora TK obavještava javnost da nije upoznata sa održavanjem ovog simpozija. Niko od organizatora simpozija ili pokrovitelja istog nije obavijestio niti zatražio saglasnot od Ljekarske komore TK o održavanju ovog skupa.


Obaveza je da se svaki ljekarski stručni skup, na području TK, blagovremeno najavi i održi uz saglasnost Ljekarske komore TK.


Obavještavamo javnost da Ljekarska komora TK nije dala saglasnost za održavanje ovog skupa, da isti neće priznati i kategorizirati, niti će učesnici simpozija moći koristiti prava iz učešča, edukacije i bodovanja sa ovog skupa.


Protiv organizatora ovoga skupa, članova Ljekarske komore TK, organi Komore će pokrenuti disciplinski postupak pred organima Komore, navodi se u saopštenju.


(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI