Nakon smjene Ćamila Durakovića

'Moja adresa: Srebrenica': Pozivamo Tursunovića da podnese ostavku

Front 17.09.21, 11:48h

'Moja adresa: Srebrenica': Pozivamo Tursunovića da podnese ostavku
S obzirom da se Klub odbornika koalicije "Moja adresa: Srebrenica" i DF-a zalaže za ostvarivanje prava Bošnjaka kroz kolektivno, zajedničko djelovanje odbornika Bošnjaka, a nikako putem pojedinačnog monopola preuzimanjem političkih ovlaštenja, pozivamo Salku Tursunovića da podnese ostavku na poziciju predsjednika Skupštine

 

Nakon smjene Ćamila Durakovića sa pozicije predsjednika Skupštine općine Srebrenica, inicijativa "Moja adersa: Srebrenica" je jučer u popodnevnim satima održala vanredni sastanak na kojem je donijela tri zaključka.

 

- Na prijedlog Stranke za BiH (čiji je član Salko Tursunović), Klub odbornika koalicije "Moja adresa: Srebrenica" isključuje Salku Tursunovića iz ovog kluba.

 

- Salko Tursunović nema podršku Kluba odbornika koalicije "Moja adresa: Srebrenica" i DF-a u Skupštini općine Srebrenica.

 

- Klub odbornika koalicije "Moja adresa: Srebrenica" i DF-a nastavlja podržavati bošnjačke funkcionere koji su imenovani na prijedlog ovog kluba.

 

- S obzirom da se Klub odbornika koalicije "Moja adresa: Srebrenica" i DF-a zalaže za ostvarivanje prava Bošnjaka kroz kolektivno, zajedničko djelovanje odbornika Bošnjaka, a nikako putem pojedinačnog monopola preuzimanjem političkih ovlaštenja, pozivamo Salku Tursunovića da podnese ostavku na poziciju predsjednika Skupštine, jer na tu poziciju nije imenovan na prijedlog ovog kluba i nema podršku niti jednog odbornika Bošnjaka u obnašanju te funkcije - saopćili su iz Inicijative.

 

Kolege odbornike iz srpskih stranaka pozivaju da se vrate u okvire civilizovanog dijaloga uvažavajući legitimnu volju Kluba bošnjačkih odbornika, a koji se ne ogleda niti u prijedlogu niti podršci ovog kluba u samopredlaganju Salke Tursunovića na poziciju predsjednika Skupštine.

 

- Također, kolege odbornike iz srpskih stranaka podsjećamo da su jučerašnjim jednonacionalnim preglasavanjem politički kidnapovali glas i političku artikulaciju volje predstavnika srebreničkih Bošnjaka čime su doprinijeli urušavanju temeljnih normi demokratskog društva, načela jednakosti i ravnopravnosti, u našoj lokalnoj zajednici - saopćili su.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI