Ima pravo žalbe

Odluka o razrješenju tužiteljice Tadić: Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a okončala sjednicu

Hronika 16.09.21, 19:47h

Odluka o razrješenju tužiteljice Tadić: Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a okončala sjednicu
Ranije je odlukom Prvostupene komisije VSTV-a utvrđena disciplinska odgovornost Tadić za nepažnju u obavljanju službene dužnosti i neadekvatnom rapodjelom tužiteljskih predmeta

 

Drugostupeno disciplinska komisija VSTV-a raspravljalo je danas o razrješenju glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić. Kako je potvrđeno za BHRT sjednica je okončana, no nije poznato da li je povjerenstvo donijelo odluku.

 

Tadić je za BHRT potvrdila da odluku još nije dobila.

 

Iz Ureda disciplinskog dužitelja je potvrđeno da odluka zvanično neće biti saopštena dok je ne dobiju sve stranke u postupku.

 

Ranije je odlukom Prvostupene komisije VSTV-a utvrđena disciplinska odgovornost Tadić za nepažnju u obavljanju službene dužnosti i neadekvatnom rapodjelom tužiteljskih predmeta.

 

Kako navodi portal Istraga.ba, drugostepena disciplinska komisija VSTV-a donijela je odluku u predmetu protiv glavne državne tužiteljice Gordane Tadić.

 

Odluka, međutim, neće biti objelodanjena sve dok ne bude dostavljena strankama u postupku. I ako bude razriješena, Tadić ima pravo žalbe VSTV-u, nakon koje konačnu odluku donose svi članovi VSTV-a.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI