Oglasio se i lider SDA

Izetbegović: Nije uredu da porodica Memić proziva mene i SDA, Muriz mi je rekao da zna ko je ubica, neka to kaže i Tužilaštvu

Front 16.09.21, 16:53h

Izetbegović: Nije uredu da porodica Memić proziva mene i SDA, Muriz mi je rekao da zna ko je ubica, neka to kaže i Tužilaštvu
SDA je stala uz porodicu Memić i to je sve od politiziranja kada smo mi u pitanju, rekao je Izetbegović

 

Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, komentarisao je aktuelni slučaj ubistva Dženana Memića, momka čije ubice već godinama izbjegavaju ruku pravde.

 

Izetbegović je u svom opširnom intervjuu govorio o mnogim temama, a u jednom dijelu svog govora dotakao se i ovog slučaja.

 

On je istakao kako mu je Muriz Memić prije 4-5 godina rekao kako zna ko je ubica njegovog djeteta.

 

- I on je to poslije više puta ponovio u javnosti. Dakle, ne znam ja tu stvar, gospodin Memić tvrdi da on zna i ne bih htio sada da prozivam čovjeka, ali ako zaista bilo šta zna, a rekao je to javno, neka kaže to Tužilaštvu. SDA je stala uz porodicu Memić i to je sve od politiziranja kada smo mi u pitanju, rekao je Izetbegović u intervjuu za N1.

 

Poručio je kako nije uredu da porodica Memić ističe kako iza svega stoji SDA, pa čak i on lično.

 

- U toj smo mjeri politizirani, međutim, ta porodica navodi da SDA stoji iza toga, da se nešto krije, čak se i moje ime spominje što smatram da nije fer i uredu. Mi smo čak i pozvali našim zadnjim saopćenjem pozvali porodicu da ne dopusti da bude uvučena u politiku, političke obračune, manipulacije i nasumnična optuživanja, kazao je on.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI