Došao na mjesto Ćamila Durakovića

Efendić: Tursunović će vjerovatno biti izbačen iz Stranke za BiH

Front 16.09.21, 15:46h

Efendić: Tursunović će vjerovatno biti izbačen iz Stranke za BiH
U potpunosti podržavamo rad koalicije "Moja adresa: Srebrenica", kazao je Efendić

 

Jedini Bošnjak koji je danas ostao na sjednici Skupštine opštine Srebrenica, nakon što je Klub koalicije "Moja adresa: Srebrenica" napustio salu, bio je Salko Tursunović. On je izabran za novog predsjedavajućeg SO Srebrenica, umjesto Ćamila Durakovića. Odluku o smjeni i imenovanju donijeli su predstavnici srpskih stranaka, uz Tursunovićevu podršku.


Inače Tursunović je na prošlim lokalnim izborima dobio mandat u SO Srebrenica kao kandidat koalicije "Moja adresa: Srebrenica" Mjesto na listi ove koalicije dobio je kao kadar Stranke za BiH.


- Moram odmah reći da Stranka za BiH u potpunosti podržava rad Kluba koalicije "Moja adresa: Srebrenica. U tom klubu, osim Tursunovića, SBiH ima još jednog svog odbornika, a to je Bernis Ademović. Također, moram naglasiti da Tursunović nije imao podršku stranke da ostane na sjednici, nakon što su je napustili svi ostali članovi koalicije, kao ni da prihvati poziciju predsjedavajućeg SO. On je to uradio na svoju ruku. Konsultovaćemo se sa predstavnicima koalicije "Moja adresa: Srebrenica" o narednim potezima, ali će Tursunović vjerovatno biti izbačen iz SBiH, kazao je za Oslobođenje Semir Efendić, predsjednik SBiH.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI