Advokat porodice Memić

Feraget otkriva detalje pretresa stanova Budnje i Kovačevića: Izuzet će se tehnički uređaji

Hronika 16.09.21, 09:28h

Feraget otkriva detalje pretresa stanova Budnje i Kovačevića: Izuzet će se tehnički uređaji
Ovo što se danas dešava, pisao sam Kantonalnom sudu prije pet i po godina. Radi se o lažnom nalazu vještaka Ševala Kovačevića. Današnji pretresi će nam pomoći da nakon provedenih vještačenja utvrdimo bitne okolnosti. Ovo je korak u pozitivnom smjeru, rekao je Feraget

 

Policajci MUP-a Kantona Sarajevo od jutros na više lokacija u Sarajevu vrši nove pretrese u slučaju smrti Dženana Memića.

 

Kako je za Raport potvrdio pravni zastupnik porodice Memić, Ifet Feraget pretresaju se stanovi Muamera Budnje, sina Alije Budnje, Ševala Kovačevića te još jedan objekat na Ilidži.

 

Naime, on je za Raport rekao da sve ono što se danas dešava da je još davno pisao Kantonalnom sudu.

 

“Mogu potvrditi sve ove informacije. Ovo što se danas dešava, pisao sam Kantonalnom sudu prije pet i po godina. Radi se o lažnom nalazu vještaka Ševala Kovačevića. Današnji pretresi će nam pomoći da nakon provedenih vještačenja utvrdimo bitne okolnosti. Ovo je korak u pozitivnom smjeru. Ovo je samo potvrda da Tužilaštvo BiH, kako je najavila Gordana Tadić, će provesti jednu djelotvornu istragu”, rekao je Ferget.
 

Naime, kako je kazao, nalaz Kovačevića je Kantonalni sud odbio dva puta.

 

“Nalaz njegov je sud odbio dva puta kao nestručan, nelogičan i kontradiktoran. Nalaz je odbio i Vrhovni sud FBiH. U toku su ta dva pretresa koja će rezultirati oduzimanje određenih tehničkih uređaja koji će biti dati na vještačenja”, kazao je Feraget.

 

Na pitanje da li će biti još privođenja, Feraget je kazao:

 

“Samo mogu reći da se istraga nastavlja - vodi se još uvijek istaga o istrazi, a nakon toga treba da uslijedi i istraga o ubistvu”, zaključio je Feraget za Raport.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI