Ispovijest razbjesnila bivšu novinarku

Mirjana Hrga o konobaru iz Srbije: 'Početnik-neznalica imao je 2.700 eura i kaže da je izrabljivan'

Biznis Klub 15.09.21, 15:22h

Mirjana Hrga o konobaru iz Srbije: 'Početnik-neznalica imao je 2.700 eura i kaže da je izrabljivan'
'Pa da ne povjeruješ. Momak, tvoj poslodavac da fiskalizira svaku tvoju kao i gostovu kavu, da plaća doprinose i poreze, ako je priča istinita, ti ne bi imao takvu plaću', napisala je ljutito Mirjana Hrga

 

 

Mirjana Hrga na svom je Facebooku komentirala ispovijest Srbina koji je u Hrvatskoj ovog ljeta odradio sezonu. Srbin je ispričao da je ljeto u Hrvatskoj proveo konobareći te da je imao plaću od 1400 eura i oko 320 kuna napojnica dnevno.

 

Njegova ispovijest, koju su prije nekoliko dana prenijeli svi mediji u regionu, razbjesnila je Mirjanu Hrgu, bivšu novinarku i nekadašnju savjetnicu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a koja se sada bavi ugostiteljstvom u vlastitoj konobi na Lošinju.

 

"Tko tu koga?!

 

Dakle, frajer prema vlastitom priznanju početnik-neznalica, s plaćom i napojnicom imao je cca 2.700 eura na mjesec i pri tom plaćen smještaj, režije i hranu i kaže da je bio - izrabljivan (btw, došao odraditi sezonu, a ne provesti život u tom restoranu)

 

Ne znam kako je sada, ali moji kolege novinari, kojima su materi i ćaće odvajali od usta da im zasole pamet, rade petkom i svetkom, ako je Božić slobodan, radna je NG i tako neprestano.

 

Ako imaju 800 eura kao obrazovani početnici-neznalice u poslu, umiru od sreće, sami plaćaju svoj stan, prijevoz do posla i hranu koju pojedu. Poslodavac im eventualno u izbornoj noći plati, ako plati, pizzu jer rade 18 sati u komadu. I sad ovaj tupi! I truje tržište.

 

Pa da ne povjeruješ. Momak, tvoj poslodavac da fiskalizira svaku tvoju kao i gostovu kavu, da plaća doprinose i poreze, ako je priča istinita, ti ne bi imao takvu plaću. Imao bi je prvi konobar.

 

Ili ti bivši vlasnik krade državu, pa plaća toliko i takve kao ti, ili je lud i upravo zaključuje da je propao, jer ako radi pošteno - ne ide to tako momče. Ni u Hrvatskoj, a o zemlji iz koje dolaziš još manje.

 

Puste bajke. Ali opasan putokaz u pakao koji nas čega sljedeće godine. Bez pravih radnika, a s takvim proždrljivim poluproizvodima", napisala je Hrga na Facebooku.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI