Zaključila sporazum s Tužilaštvom

Medicinska sestra priznala krivicu za šverc narkotika, dobila tri i po godine zatvora

Hronika 14.09.21, 20:19h

Medicinska sestra priznala krivicu za šverc narkotika, dobila tri i po godine zatvora
Glušica je optužena u predmetu „Kavez“ zajedno Savom Čolićem (33) i Draganom Narančićem (28) iz Banjaluke koji su već osuđeni na po pet godina zatvora

 

Lora Glušica (22) iz Banjaluke, optužena za šverc narkoticima, zaključila je sporazum o priznanju krivice sa Okružnim tužilaštvom i pristala na tri i po godine zatvora.

 

Ovaj sporazum prihvatilo je vijeće banjalučkog Okružnog suda kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić, a izricanje presude zakazano je za četvrtak.

 

Glušica je optužena u predmetu „Kavez“ zajedno Savom Čolićem (33) i Draganom Narančićem (28) iz Banjaluke koji su već osuđeni na po pet godina zatvora.

 

Glušica je tokom sudskog postupka protiv njih pobjegla, pa je protiv nje postupak razdvojen. Ona je u sudu istakla da je iz BiH otišla radi svoje bezbjednosti, te je zamolila da ostane u pritvoru. Ona je, kako saznajemo, nedavno izručena iz Mađarske u BiH i smještena u pritvor koji joj je određen zbog bjekstva.

 

Prema optužnici, Glušica je zajedno sa Čolićem te Narančićem s kojim je bila u emotivnoj vezi, učestovala u prodavaji heroina i marihuane na području Banjaluke. Drogu su prodavali od avgusta do 19. decembra 2019. godine.

 

U optužnici se navodi navodi da je Čolić od njemu poznatih lica nabavljao veće količine droge, a zatim angažovao Glušicu i Narančića da je preprodaju. Njih dvoje su narkotike prepakivali u manja pakovanja i prodavali krajnjim konzumentima. Marihuanu i heroin prodali su većem broju lica u više navrata. Čolić  je droge čuvao u iznajmljenom stanu u Novoj Varoši.

 

Glušica je ginekološko akušerski tehničar i bila je zaposlena kao medicinska sestra.

 

(Glas Srpske, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI