Nastavljeno suđenje Benjaminu Arslanagiću

Emotivno svjedočenje oca mladića ubijenog kod SCC-a: Gledao sam kako mi sin umire

Hronika 14.09.21, 12:11h

Emotivno svjedočenje oca mladića ubijenog kod SCC-a: Gledao sam kako mi sin umire
Dozivao sam ga imenom, nije reagirao, kazao je Muhamed Ibrahimović na suđenju Benjaminu Arslanagiću

 

Emotivnim svjedočenjem oca ubijenog Vedada Ibrahimovića pred Vijećem Kantonalnog suda Sarajevo, kojim je predsjedavala sutkinja Žana Knežević, nastavljeno je suđenje Benjaminu Arslanagiću, koji se tereti da je 27. marta ove godine kod SCC-a automobilom usmrtio Vedada Ibrahimovića, piše Avaz.


Kobnog dana taksista Muhamed Ibrahimović, koji je stajao na štandu kod Mosta Suade i Olge, bio je očevidac ubistva svoga sina.

 

- Stajao sam s kolegom, on je primijetio da je vozilo velikom brzinom projurilo iza mojih leđa. Čuo sam prasak. Nije bio obični, to je bio strašan prasak - kazao je na početku svjedočenja Muhamed Ibrahimović.

 

Odmah je potrčao da vidi šta se dešava. Kada je došao na lice mjesta, ostao je u šoku vidjevši svoga sina kako nepomično leži na asfaltu.

 

- Imao sam šta da vidim. Kada sam ga vidio na cesti, u momentu je sve stalo. Teško je gledati kako ti tri-četiri minute dijete umire - zaplakao je Ibrahimović te je nakon kraće pauze dodao:

 

- Ležao je nepomično, na leđima, oči su mu se zatvarale. Nije bio svjestan, dozivao sam ga imenom, nije reagirao - kazao je uplakani otac.

 

Dodao je da je on doživio potpunu blokadu, ali, koliko se sjeća, na licu mjesta je bilo još ljudi, sjeća se vriske i galame. Došla je Hitna pomoć, a Ibrahimović smatra da je Vedad preminuo još dok je bio na nosilima.

 

- U KUM-u su konstatirali smrt. Nisu htjeli odmah da mi kažu. Čekao sam pola sata, znao sam da nije živ - rekao je Ibrahimović.

 

On je, također, kazao da je prije ubistva njegov sin brutalno pretučen palicama u Aleji lipa, zbog čega je mjesec bio u bolnici. Porodici i policiji je kazao da su ga napali migranti, ali Ibrahimović sumnja u te navode, kao i u to da su oni koji su ga napali u više navrata imali sukob s njegovim sinom.

 

Odgovarajući na pitanje tužioca Dragana Slijepčevića, Ibrahimović je dodao:

 

- Moj sin nije bio problematičan. Sve što mu se dešavalo, čuvao je za sebe. I da je imao problem, nije nam htio govoriti, da nas ne bi tome izlagao. Volio bih da jeste, ja bih to riješio na svoj način - kazao je Ibrahimović, dodavši da ga dosad niko od porodice optuženog nije kontaktirao.

 

Branilac optuženog Arslanagića, advokat Omar Mehmedbašić nije imao pitanja za oca te je, u svoje i u ime optuženog, Ibrahimoviću u sudnici izrazio saučešće. Optuženi je, također, izjavio saučešće ocu nastradalog.


Prema navodima iz optužnice, Arslanagić se tereti da je 27. marta 2021. godine oko 11 sati, vozeći automobil Nissan Almera, u kojem su bile još dvije osobe, nakon što je ugledao Vedada Ibrahimovića, zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao mu: "Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti." Maloljetnik koji je bio s optuženim u automobilu izašao je s nožem u ruci i krenuo prema oštećenom, koji se dao u bijeg. Nakon što su ga stigli u ulici Kotromanića, u blizini SCC-a, Arslanagić ga je udario automobilom.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI