Mediji u Srbiji pišu

Severina Porfiriju slala prijeteće poruke, patrijarh je prijavio DORH-u?!

Showbizz 13.09.21, 16:06h

Severina Porfiriju slala prijeteće poruke, patrijarh je prijavio DORH-u?!
Cijeli slučaj je shvaćen vrlo ozbiljno, ne samo zato što se radi o poglavaru Srpske pravoslavne crkve već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima puno elemenata prijetnje, ističu

 

Pjevačica Severina Vučković (49) navodno već mjesecima uznemirava srpskog patrijarha Porfirija (60) i šalje mu prijeteće poruke, piše Kurir.rs. On je sve prijavio Državnom odvjetništvu, koje je pokrenulo postupak protiv Splićanke, piše pak srpski Telegraf. Poruke je slala na hrvatski broj koji je koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski. 


Uznemiravanje je počelo nedugo nakon što je Porfirije izabran za poglavara u veljači, a on je reagirao prije tri tjedna zato što ga je Severina počela zvati nakon što je prestao odgovarati i gledati poruke.


- Dan, dva poslije imenovanja za poglavara počele su stizati poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope ('Pope, pope, družiš se sa krimosima') i piše sve i svašta, koristeći takav rječnik koji normalan čovjek ne može zamisliti. Porfirije u početku nije reagirao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva - kaže jedan od sagovornika iz Zagreba, piše Kurir.


Cijeli slučaj je shvaćen vrlo ozbiljno, ne samo zato što se radi o poglavaru Srpske pravoslavne crkve već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima puno elemenata prijetnje, ističu.


Sugovornici su rekli da te poruke vjerojatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko skrbništva nad zajedničkim sinom. Osim toga, Porfirije je i krstio Popovićevog najmlađeg sina, pišu srpski mediji.


Poslali smo upit DORH-u oko ovog slučaja i odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo, piše 24sata.hr

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI