VIDEO/ NIJE UVIJEK GLUMA SVE ŠTO SE ČINI

Šamari za studenta Bajru: Žarko Laušević otkrio kako ga je Aleksandar Berček stvarno (iz)udarao u kultnoj sceni

Showbizz 10.09.21, 17:51h

Šamari za studenta Bajru: Žarko Laušević otkrio kako ga je Aleksandar Berček stvarno (iz)udarao u kultnoj sceni
„Jedan od njih je izvadio nož i ja sam se samo branio“, govori Barja u tom kadru, na šta mu policajac lupa šamarčine i odgovara: „Lažes, biješ djecu, poslije kažeš da je bilo u samoodbrani, priznaj čika inspektoru“

 

 


Aleksandar Berček me je stvarno prebio na snimanju filma "Dogodilo se na današnji dan", otkrio je Žarko Laušević.

 


U ovom ostvarenju Miroslava Lekića snimljenom 1987. godine, Lauš je igrao Bajru, studenta koji živi od raznošenja mlijeka. Mladić stanuje u šupi jednog dvorišta sa mladim bratom Grecom (Marko Ratić), a ubrzo im se pridružuje i skitnica Maleš (Srđan Todorović).


U kultnoj sceni, kada policijski inspektor, kog je igrao Aleksandar Berček, šamara Bajru zato što se suprotstavio klincima koji su mu prosuli mlijeko, zaista su pljuštali pravi udarci!


„Jedan od njih je izvadio nož i ja sam se samo branio“, govori Barja u tom kadru, na šta mu policajac lupa šamarčine i odgovara: „Lažes, biješ djecu, poslije kažeš da je bilo u samoodbrani, priznaj čika inspektoru“.


Laušević otkriva da je tada stvarno dobio batine.

 


„Aca i ja smo se dogovorili da mi udari pravi šamar. To je bio jedini način da izgleda realno. Dobro me je lupio! Zujalo mi je u glavi – priča glumac i dodaje da su ga i druge kolege tukle.


„Šamarao me je i Bata Živojinović u filmu „Boj na Kosovu“, ali sam mu vratio u „Oktobarfestu“. Stevo Žigon me šamarao na probi za film „Bolje od bekstva“. Pitao sam ga: „Pa što na probi?“, a on mi je odgovorio: „I na probi!“ Ali Berček je to uradio najbolje!


Reditelj filma Miroslav Lekić sjeća se da je Laušević bio crven od šamara, piše Direktno.


– Kada smo radili dio u kom Berček isljeđuje Lauša, dogovorili su se da mu udara prave šamare! Nisu htjeli da foliraju. Poslije trećeg dubla morali smo da završimo snimanje, jer ni šminka nije mogla da prikrije crvenilo na Žarkovom licu – priča reditelj.


On otkriva da se slavni glumac Slavko Štimac slučajno našao u filmu:


– Slavko je bio kod Žarka u Beogradu i spremao se na put za Sarajevo. Da mu ne bi bilo dosadno do polaska voza, poveli smo ga na set. Tog dana smo snimali scenu školske priredbe, pa se Štimac našao u publici koja sve to posmatra. Mnogi uopšte nisu zapazili da je to on!

 

(Nova.rs/DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI