Ministar o sigurnosnoj situaciji u BiH

Cikotić: Nestabilnost iz Crne Gore može se prenijeti i ovdje, ne isključujem mogućnost da dođe do upotrebe sile

Front 08.09.21, 11:37h

Cikotić: Nestabilnost iz Crne Gore može se prenijeti i ovdje, ne isključujem mogućnost da dođe do upotrebe sile
Sva zbivanja u Crnoj Gori podsjećaju na ono što se dešavalo prije 25-30 godina na našim prostorima. Mi smo krvlju izborili svoju nezavisnost, u uslovima kad smo imali mnogo protivnika i to nam daje za pravo da se nosimo sa svim izazovima sa kojima se možemo suočiti u regionu, rekao je Cikotić

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Selmo Cikotić, govorio je juče o aktuelnim dešavanjima u regionu, sa posebnim fokusom na nedavna dešavanja u susjednoj Crnoj Gori.

 

Ministar Cikotić je komentarisao sigurnosnu situaciju u Crnoj Gori, kao i o tome da li se nemiri iz te zemlje mogu eventualno prebaciti u Bosnu i Hercegovinu.

 

– Na sceni imamo politike koji su nastavak rata drugim sredstvima. Ratovi na našem prostoru nisu završili na bojnom polju, nego su završeni za pregovaračkim stolom. Sva zbivanja u Crnoj Gori podsjećaju na ono što se dešavalo prije 25-30 godina na našim prostorima. Mi smo krvlju izborili svoju nezavisnost, u uslovima kad smo imali mnogo protivnika i to nam daje za pravo da se nosimo sa svim izazovima sa kojima se možemo suočiti u regionu, rekao je Cikotić.

 

Ističe da je u kriznim područjima lako prepoznati ulogu Srbije.

 

– Posmatrajući region, teško je zaključiti ko je na pravoj strani. U kriznim područjima moguće je jasno prepoznati odgovornost i ulogu Srbije. Takva politika Srbije dovela sebe u poziciju da je pitanje ko joj je najveći neprijatelj u susjedstvu. Ne postoji nijedna zemlja koja je neutralna prema Srbiji, kazao je on.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI