SUFINANSIRANJE PROJEKATA 'ZOI 84'

Preporodit će se Bjelašnica i Igman: Vlada KS ulaže preko dva miliona KM u modernizaciju sarajevskih planina

Biznis Klub 02.09.21, 21:27h

Preporodit će se Bjelašnica i Igman: Vlada KS ulaže preko dva miliona KM u modernizaciju sarajevskih planina
Izgradnja novog vertikalnog transporta i rekonstrukcije postojećeg sistema na Bjelašnici i Igmanu uključuje nabavku i instaliranje novog ski lifta na trasi BX na Bjelašnici, te servisiranje postojeće instalacije lifta BX

 


Vlada Kantona Sarajevo usvojila je danas „Program utroška sredstava za sufinansiranje projekata KJP „ZOI 84“ Olimpijski centar Sarajevo“ koji obuhvata projekte izgradnje novog vertikalnog transporta i rekonstrukcije postojećeg sistema na Bjelašnici i Igmanu, te prvu fazu izgradnje i modenizacije parking sistema, video nadzora i kontrole naplate. Za sufinansiranje navedenih projekata iz Budžeta Kantona Sarajevo odobreno je 2 miliona i 295 hiljada KM.


Izgradnja novog vertikalnog transporta i rekonstrukcije postojećeg sistema na Bjelašnici i Igmanu uključuje nabavku i instaliranje novog ski lifta na trasi BX na Bjelašnici, te servisiranje postojeće instalacije lifta BX. Cilj projekta je unaprijeđenje sportskih olimpijskih objekata za održavanje sportskih takmičenja, treninga, rekreacije, kao i unaprijeđenja turističke ponude na Bjelašnici.


Prva faza projekta izgradnje i modenizacije parking sistema, video nadzora i kontrole naplate podrazumijeva implementaciju modernog i funkcionalnog sistema kontrole naplate i korištenja kapaciteta ski centra Bjelašnica, kao i modernizacija sistema naplate parkinga uz povećanje sigurnosti korisnika i zaposlenika ski centra Bjelašnica.


Realizacijom ovog projekta otvara se i mogućnost online prodaje karata, otvaranje novih prodajnih mjesta, čime će se smanjiti gužve pri kupovini karata.


- Ovim projektima želimo poboljšati i obogatiti turističku ponudu Kantona Sarajevo, unaprijediti poslovanje kantonalnog javnog preduzeća „ZOI 84 " te podići  rejting Bjelašnice i Igmana kao turističkih destinacija. Nadamo se će građani prepoznati naša nastojanja za poboljšanjem kvaliteta sadržaja na području našeg Kantona - kazao je ministar privrede KS Adnan Delić, navodi se u saopštenju Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI